Lönespecialist

Lönespecialist

Nu söker vi en lönespecialist till vår kund! Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid med start omgående och pågår i 6 månader. För rätt person finns möjlighet till anställning hos kunden efter uppdragets slut. Kunden sitter i Västberga och tillämpar en hybridlösning.

Ditt uppdrag
I rollen som lönespecialist innebär det att du ansvarar för hela löneprocessen. Du kommer rapportera till lönechefen och ingå i ett mindre löneteam, där man hjälps åt och stöttar varandra för att komma i mål. Tillsammans ansvarar ni för ca 2000 löner. Du kommer ha mycket eget ansvar över två av sex regioner, och kommer arbeta i lönesystemet Agda till en början. Bolaget står idag inför ett utvecklingsskede vad gäller de interna personalsystemen där ett systembyte kommer genomföras från Agda till SD Worx (f.d. Aditro). Du erbjuds att vara en del av ett bolag med spännande utmaningar och där du får möjlighet att vara med och bidra på företagets utvecklingsresa. Idag är det mycket manuell hantering och du kommer

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Arbeta med hela löneprocessen inklusive, pensioner, försäkring och förmåner
  • Tolkning/tillämpning av kollektivavtal och gällande lagar relaterade till löneområdet
  • Vara uppdaterad inom skattelagstiftningen relaterade till löneområdet (t ex inkomst/lön, kostnadsersättningar och förmåner)
  • Eget ansvarsområde inom lön
  • Support ut till cheferna i organisationen
Din bakgrund
Det här spännande uppdraget passar dig som har minst 3 års erfarenhet av självständigt löneadministrativt arbete från ax till limpa där du har haft ett helhetsansvar. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning såsom en YH-utbildning inom lön alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du trivs i att till en början jobba mycket manuellt.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du är en driven person som gillar att ta ansvar. Du stimuleras av utmaningar och vill vara en del av utvecklingen och effektiviseringen av kundens processer och arbetsmetoder i samband med bytet av vårt lönesystem. Goda kunskaper i Excel underlättar arbetet och ökar möjligheterna för ett lyckat resultat. Det är starkt meriterande att du har ett systemintresse, samt erfarenhet av att arbeta i Agda. Som person är du serviceinriktad och kommunikativ då du kommer ha många kontaktytor ute i organisationen.

När du blir en av oss
Tiden på Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär. Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Kandidatspecialist Emma Gärdebäck (emma.gardeback@wise.se) och konsultchef Mikaela Ahvenainen (mikaela.ahvenainen@wise.se).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken - modig - proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 feb 2023 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.