Hoppa till innehåll
KIMM logotyp

Presskommunikatör till Swedfund

Ansök nu
Om rollen

Vi rekryterar nu en driven och självgående presskommunikatör till Swedfund. Ditt uppdrag blir att sprida information samt öka kunskap och kännedom om Swedfunds viktiga arbete. Arbetsuppgifterna innebär att skapa proaktiva mediemöjligheter, hantera presskontakter och att skriva mycket texter på både svenska och engelska, framför allt pressmeddelanden men också texter för exempelvis digitala kanaler såsom webb och sociala medier.

Du kommer till en energifylld arbetsplats med en varm och omtänksam kultur med kontoret placerat i fina lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Du rapporterar till Chief Strategy & Communications Officer.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Utveckla, planera, genomföra och följa upp medieinsatser
 • Skriva pressreleaser
 • Ta fram innehåll för webb, sociala medier, artiklar, blogg baserat på Swedfunds aktiviteter och aktiva ägande i portföljbolagen genom att jobba nära investerings- och hållaberhetsteamet
 • Omvärlds- och nyhetsbevaka
 • Huvudsaklig kontaktperson gentemot media och journalister
 • Pressjour
 • Arbeta med budskapsformulering
 • Mediaträna talespersoner inför intervjuer, paneler och andra externa möten
Om dig

För bli framgångsrik i rollen tror vi att du är en skicklig kommunikatör som driver projekt proaktivt och självständigt. Du är noggrann och har en mycket god skriftlig förmåga såväl på svenska som på engelska. Vi söker en operativ och lösningsorienterad person som drivs av utveckling och nyfikenhet, med passion för skrivandet, men som även lyfter blicken och kan tänka helhet.

Vi ser gärna att du har:
 • Några års erfarenhet från en liknande roll
 • Stark skriftlig förmåga på både svenska och engelska
 • Van vid att ha kontakt med journalister och media
 • Vana att arbeta med kriskommunikation
 • Van vid att skriva anpassade texter till olika kanaler och målgrupper
 • Relevant eftergymnasial utbildning
Det är meriterande om du har erfarenhet från statligt bolag, inom hållbarhet och/eller finansiell kommunikation.

Om Swedfund

Swedfund är Sveriges utvecklingsfinansiär med uppdrag att bidra till minskad fattigdom genom hållbara investeringar i utvecklingsländer. Våra investeringar i den privata sektorn bidrar till ett växande antal jobb med anständiga arbetsvillkor och ökar tillgången till viktiga produkter och tjänster som elektricitet, mat och hälsovård. Klimat, digitalisering och gender är teman som genomsyrar hela vår investeringsprocess. Läs mer på www.swedfund.se/sv www.edfi.eu.

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM / Wise Professionals. Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev på kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maggie Klingenstierna på maggie.klingenstierna@kimm.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

KIMM är ett affärsområde inom Wise Professionals som arbetar specialiserat med rekrytering och konsultuthyrning inom marknad & kommunikation. Erfarna specialister med bakgrund från branschen matchar bland annat marknads- och kommunikationschefer, Social Media Managers och UX-designers.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare