Hoppa till innehåll
Kesko logotyp

Pricing Controller till Onninen

Ansök nu

Kesko Sverige driver bygg- och teknisk handel i hela landet och är med sina tre varumärken Onninen, K-Rauta och K-Bygg ett helägt dotterbolag till den stora finska koncernen Kesko Oy.

Med Kesko som stark ägare i ryggen är Onninens strategi att fortsätta växa på den svenska marknaden, såväl organiskt som genom förvärv och geografisk expansion. Onninen erbjuder ett omfattande utbud av produkter och tjänster inom elnät, elinstallation, telekom, belysning, solenergi samt Mark & Infra.

Vi som jobbar på Kesko i Sverige har ett gemensamt mål: att vara bäst i Sverige inom bygg- och teknisk handel och dessutom vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Tillsammans bygger vi någonting bättre, varje dag!

Vi söker nu en pricing controller som kommer att arbeta nära affären som en avgörande spelare i Onninens fortsatta framgång. Som pricing controller är man ansvarig för att förtydliga och förenkla stora mängder data, säkerställa datakvalité och ett processtyrt arbetssätt. Rätt person kommer att få stort förtroende att utveckla funktionen pris och vara en nyckelspelare i hela prisprocessen - från leverantörspris till kundpris.


ARBETSUPPGIFTER & ANSVARSOMRÅDEN

 • Administration och kontroll kundunika priser, dvs bruttopriser samt avtalspriser (Onninen)
 • Uppföljning samt underhåll av mallar för kundavtal
 • Ta fram underlag och analyser till säljorganisationen i samband med prisförhandling, avtalstecknande, anbud etc. Kundkorgsanalyser osv.
 • Kontinuerlig uppföljning och utvärdering av avtal
 • Kontinuerlig uppföljning av lönsamhet per varugrupp, produkt, kund etc.
 • Skicka statistik till försäljningsorganisation, inköp & andra funktioner inom ekonomi rörande marginal- och lönsamhetsutveckling


ERFARENHETER & KOMPETENSER

För att lyckas i rollen bör du vara en person som är öppen för nya arbetssätt då företaget befinner sig mitt i en förändringsresa. Vi värdesätter därför egenskaper som struktur och god analytisk förmåga högt. Du är lösningsorienterad och visar stor förståelse för hur ditt arbete påverkar verksamheten och resultat. Då kontaktpunkterna är många är det viktigt att du har en utvecklad servicekänsla samt är kommunikativ och lyhörd i dialogen såväl internt som externt. Vi värdesätter om du är en ”doer” som förstår värdet av snabba leveranser och löpande prioriteringar.

Du förväntas kunna inhämta saknad information på egen hand och behöver därför vara både kommunikativ och driftig. Du har känsla för detaljer och ser ett värde i att göra rätt då datakvaliteten som du har ansvar över påverkar hela organisationen. Du tycker om att dyka ner i detaljer och har inte några problem med att arbeta långsiktigt med hög koncentration.

Vi tror att du har:

 • Relevant akademisk utbildning (Ex. Industriell ekonomi/Civilekonom, Ingenjör eller likvärdigt)
 • Minst två års relevant erfarenhet, exempelvis controller, analytiker, pre-sale, revision eller konsult
 • Erfarenhet från företag med högt varuflöde, höga volymer, komplexa flödesstrukturer och hög servicenivå
 • Mycket god IT-kunskap inom affärssystem och MS Office, särskilt Excel, samt Word & Powerpoint. Erfarenhet från SAP är mycket meriterande
 • Erfarenhet från elektroniska beställningsflöden, typ EDI, är mycket meriterande
 • Engelska och svenska flytande i tal och skrift
 • En person som har förmågan att hålla många bollar i luften och trivs i ett högt arbetstempo
 • En person som tycker det är lika stimulerande att dyka ned i detaljerna som att förstå helheten
 • En person som trivs i en organisation där ledordet är ”nu kör vi” samtidigt som du säger - ”så här gör vi”

Varför Kesko?
Hos Kesko fokuserar vi på människan - oavsett om det handlar om kunder, medarbetare eller partners. Bygg och installation handlar om förtroende - och med kunskap, rätt sortiment och bra service möter vi kunderna på deras villkor för att ta deras projekt framåt. Vi värdesätter därför det personliga engagemanget hos våra medarbetare extra mycket, då vi är övertygade om att det är just det som är nyckeln till goda och hållbara relationer och affärer.

Vi är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal där man blir del av en snabbväxande och framgångsrik organisation som kombinerar internationell storlek med lokal förankring.


ANSÖKAN
För denna tjänst ser vi helst att du är boende i Stockholmsregionen.

Har vi fångat ditt intresse? Tveka inte att ansöka redan idag! Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kesko tillämpar intervjuer, tester, referenstagning och bakgrundskontroll som urvalskriterier och vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Har du frågor kring tjänsten kontakta då gärna Pricing Manager Daniel Håkansson, se kontaktuppgifter nedan

Varmt välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Kesko Sverige äger och driver verksamheter inom bygg- och infrastruktur. Bygghandel för proffs och konsumenter, infrastruktur så som elnät, telenät och vatten- och avlopp. Våra varumärken är K-Bygg, K-Rauta och Onninen.
Vi finns över hela Sverige, från Storuman i norr till Malmö i söder. Idag är vi 1800 medarbetare och vi fortsätter att växa.

Kesko Sverige är ett helägt dotterbolag till den finska koncernen K-Group som driver dagligvaruhandel, bilhandel samt bygg- och teknisk handel. K-Group har 39 000 anställda med verksamhet i 7 länder.

Alla vi som arbetar inom Kesko Sverige har ett gemensamt mål: att bli nr 1 i Sverige inom bygg- och infrastruktur och branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare