Keolis söker Senior Bolagsjurist

Keolis söker Senior Bolagsjurist

Arbetsbeskrivning

Keolis söker nu en senior bolagsjurist i en roll där du arbetar nära verksamheten med upphandlingar och annan affärsjuridik. Rollen är bred och mycket verksamhetsnära. Fokus ligger på kommersiella avtal av varierande slag, till stor del inom ramen för offentlig upphandling/LUF, men även inom områden som faller utanför LUF. Rollen kräver god affärsmässig förståelse för att du som jurist skall kunna bidra till strategiskt bra och kostnadseffektiva lösningar för bolaget.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår bland annat att:
  • Vara mycket delaktig och stödjande såväl inför, under och efter genomförandet av anbud liksom vid avveckling av verksamhet samt överprövningar;
  • Upprätta, granska, förhandla och följa upp allehanda kommersiella avtal, såsom inköp- och serviceavtal av fordon, IT-avtal och olika samarbetsavtal;
  • Genomföra effektiva upphandlingar inom ramen för gällande regelverk och säkerställa god affärsmässig balans i kontraktsvillkoren, och
  • Hantera komplicerade och viktiga regulatoriska frågor med koppling till offentlig upphandling inom kollektivtrafiken.
Den juridiska avdelningen består idag av en chefsjurist och en senior bolagsjurist. Chefsjuristen är även ansvarig för Anbud & Kontrakt och Inköp, samt rapporterar direkt till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som efter fullgjord juristexamen har minst 7 års erfarenhet av relevant juridiskt arbete från advokatbyrå och/eller bolag helst med fokus på offentlig upphandling. Du har goda kunskaper i upphandling och LUF samt erfarenhet av att förhandla kommersiella avtal. Du besitter en mycket god kommunikativ förmåga både på svenska och på engelska. Som person är du driven och självgående med vana av att ta egna initiativ. Du är en social, utåtriktad och prestigelös person som tycker om att arbeta teamorienterat. Du har hög analytisk förmåga och är lösningsfokuserad. Du är också strukturerad och har förmåga att prioritera vilket betyder att du klarar att hålla en helhetssyn över arbetsuppgifterna samtidigt som du har detaljfokus i ett antal frågor. Kvalitet, affärsmässighet, integritet och gott omdöme är också egenskaper som gör att du kommer att trivas i rollen.

Du erbjuds

Då juridiken har en central och strategiskt viktig roll på Keolis kommer du ges stor möjlighet att påverka och ligga nära affären. Du kommer ges utrymme till egna initiativ och att driva saker självständigt. Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö präglad av etnisk och kulturell mångfald där klimatet är öppet och vi respekterar varandra. På Keolis har du goda förutsättningar att kombinera ditt yrkesliv med privatliv och vi arbetar aktivt för att främja vår personals utveckling och växa inom företaget. Läs gärna mer på www.keolis.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Keolis med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Om verksamheten

Keolis är en del av den internationella koncernen Keolis Group, en av Europas största aktörer inom kollektivtrafik och världsledande inom automatiserade tunnelbanesystem. Bolaget har en stark förmåga att anpassa erbjudandet till kundernas och resenärernas behov på varje enskild marknad.

Keolis Sverige har omkring 5 000 anställda och omsätter cirka 5 miljarder kronor. Huvudfokus i verksamheten ligger på buss och spårbunden trafik. I Sverige driver Keolis kollektivtrafik i Stockholm, Västra Götaland, Värmland, Dalarna och Uppland (inom kort även i Lund).

Bolaget arbetar för en långsiktigt hållbar kollektivtrafik genom användning av förnybara energikällor, minskad resursförbrukning och ständigt minskad påverkan på miljö och klimat. Keolis Sverige har vunnit priser inom kategorier som bland annat berör trafiksäkerhet, linjenätsutveckling och miljö.

Tillsammans med uppdragsgivarna utvecklar Keolis kollektivtrafiken, förenklar vardagen för resenärer och bidrar till ett hållbart resande.
Mer info
Kontaktperson Helena Woodcock
Telefon 0733-10 95 85
Email Mejla Helena Woodcock
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!