Payroll Specialist till Nordic Capital

Payroll Specialist till Nordic Capital

Nordic Capital är en ledande private equity-investerare som skapar värdedriven tillväxt och starka, hållbara företag genom förbättringar i verksamheten. Nordic Capital fokuserar på utvalda regioner och sektorer där bolaget har omfattande expertis, stor erfarenhet och bevisade framgångar. Huvudsektorerna är hälso- och sjukvård, teknik- och betalningslösningar, finansiella tjänster samt industri- och företagstjänster. De huvudsakliga regionerna är Europa men investeringar görs även globalt inom hälso- och sjukvård och teknik- och betalningslösningar. Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat närmare 22 miljarder euro i 130 företag. Investerare i Nordic Capitals fonder är huvudsakligen internationella institutioner som till exempel pensionsfonder. Nordic Capital Advisors har lokala kontor i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien USA och Sydkorea. För mer information om Nordic Capital, besök www.nordiccapital.com.

Om rollen
Vi stärker upp vårt Payroll team och du kommer ha ditt fokus gentemot våra dotterbolag i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien. Vid behov stöttar du din kollega som ansvarar för de svenska lönerna.
Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden;
 • Löpande lönehantering vilket inkluderar försäkringar, förmåner mm
 • Back-up till svenska löner, med möjlighet att ta ett eller flera svenska bolag själv
 • Beräkning av skatt och sociala avgifter, avstämning av inkomstdeklarationer
 • Intyg och rapportering till externa instanser, myndigheter och försäkringsbolag
 • Lönecontroller för dotterbolag utomlands med dialog mot externa bokföringsbyråer
 • Onboarding/introduktionsmöten av nyanställda
 • Hantera A1-intyg och dubbelbeskattning för anställda i alla bolag
 • Dialog med interna och externa funktioner såsom t.ex. Legal, Tax, HR m.fl
Vem är du?
Vi söker dig som troligen har en eftergymnasial examen eller KY-utbildning inom ekonomi och/eller Payroll. Du har hunnit skaffa dig goda kunskaper inom Payroll från ett eller flera bolag. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat med redovisning och bokföring är det ett stort plus för oss. För att trivas i rollen är du en kommunikativ, serviceinriktad och lösningsorienterad person som tar ansvar och självständigt driver ditt arbete framåt. Då rollen innebär många kontaktytor är du relationsbyggande och en äkta teamplayer.
Andra kunskaper och förmågor vi letar efter hos dig är:
 • Förmåga att tolka avtal och lagar inom lön
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av svenska löner
 • Grundläggande kunskap inom bokföring och redovisning
 • Gärna tidigare erfarenhet av arbete i Agda
 • Tidigare erfarenhet eller kunskap inom Internationell payroll eller skatt är meriterande
 • Erfarenhet av SINK, expertskatt och jämkningar är meriterande
 • God vana av Excel
Ansökan och övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. I den här rekryteringen samarbetar Nordic Capital med Jurek HR. Du söker tjänsten via annonsen och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ylva Ottosson på ylva-ottosson@jurek.se alt 0733-914108 eller researcher Isabella Hultén på isabella.hulten@jurek.se alt 076-002 69 08.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Ylva Ottosson
Telefon 0733-914108
Email Mejla Ylva Ottosson
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 5 apr 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!