Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Paralegal till AMF Fonder

Publiceringsdatum
18 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Cecilia Strååt
Telefon
Ansök nu
AMF Fonder är ett helägt dotterbolag till AMF Tjänstepension AB. På fondbolaget är vi idag ca 65 personer och sitter i trevliga lokaler, tillsammans med moderbolaget, i centrala Stockholm. Med sammanlagt fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 750 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

Nu söker vi en Paralegal till vår stabsfunktion, är du vår blivande kollega?

Om rollen
Som Paralegal kommer du att ha en koordinerande och central funktion inom stabsavdelningen där du ansvarar för att utföra och stötta verksamheten med kvalificerade bolagsadministrativa uppgifter. Du rapporterar till Stabschefen och kommer främst att avlasta och arbeta tätt med denna samt bolagsjuristerna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar;
  • att utföra kvalificerad administration kring styrelsearbetet, interna styrdokument, myndighetsärenden och bolagets ägararbete
  • att hantera uppgifter inom regelefterlevnad såsom kund- och uppdragshantering och KYC-processer
  • dokumenthantering mot bland annat myndigheter och utländska motparter
  • att förbereda presentationer samt föra protokoll vid möten
  • att effektivisera arbetssätt och skapa struktur i olika system
Rollen är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning på sex månader. Tjänsten är baserad på AMF:s trevliga kontor på Klara Södra Kyrkogata i centrala Stockholm. Då vi har ett tätt samarbete och är måna om att bygga en stark företagskultur så utförs arbetet i huvudsak på kontoret.

Läs gärna mer om hur det är att arbeta på AMF: https://www.amf.se/om-amf/det-har-ar-amf/jobba-hos-amf/

Vem är du?
Vi söker dig som har en paralegalutbildning, ekonomiutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har en god juridisk förståelse, ett stort intresse för bolagsrätt samt flera års erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete i en assisterande och koordinerande roll med en hög servicenivå. Vidare har du mycket goda kunskaper i Officepaketet, Teams och SharePoint och behärskar väl såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att bli framgångsrik i rollen har du ett starkt engagemang, en god kommunikativ förmåga samt en hög servicekänsla där du är van vid att hålla en hög kvalitet i allt du gör. Du har ett strukturerat, lösningsorienterat och proaktivt arbetssätt med en förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Samtidigt som du är noggrann kan du lyfta blicken och fokusera på det som behöver prioriteras. Vidare är du ansvarstagande och trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Med anledning av verksamhetens karaktär är du bra på att skapa förtroende och uppvisar en hög integritet i hanteringen av olika ärenden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AMF Fonder med Jurek Rekrytering & Bemanning. Du söker tjänsten via annonsen och vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller Researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se.

Vi ser fram emot din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 juni 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!