Hoppa till innehåll
Ansök nu
Som en viktig spelare inom Finans Sverige ansvarar du för affärsmässiga analyser på försäljningen inom både brev- och logistikaffären. Du har ett affärsmässigt driv och blir en Business Partner till våra försäljningschefer och säljorganisationen i Sverige. Du förväntas bidra med motivation och inspiration för att driva ett effektiviseringsarbete kring informationshantering och arbetsmetoder som vi kontinuerligt utvecklar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att
  • Stötta säljare och säljorganisation med relevanta rapporter och data, samt analys av dessa.
  • Delta i att utveckla och implementera relevanta styrningsverktyg och BI-verktyg som dashboards/KPIer, analyser, beslutsunderlag etc. för att säkerställa måluppfyllnad och rätt affärsriktning.
  • Upprättande av budget och prognoser, samt fördelningen av dessa till säljorganisationerna.
  • Stötta försäljnings- och finansorganisationen med analys och förståelse
  • Följa upp att försäljningsorganisationens prestationsmål, analyser på sälj-pipeline och andra säljrelaterade KPIer.
  • Bedriva aktiv omvärldsbevakning av trender kring kunder och marknader, segment, priser, produkter eller annat som påverkar PostNords erbjudandets attraktivitet.
Du kommer vara en del av Sales Control teamet med placering i Solna och rapportera till Chefscontroller Sales & Kundsupport.

Vem är du

För att axla rollen som Sales Controller ser vi att du har en relevant högskole-/universitetsekonomen samt minst 3 års erfarenhet av Business Control eller likvärdigt. Du har goda kunskaper i Excel, PowerPoint och är en erfaren användare av något BI-system. Har du även kunskap i Sales Force ses det som meriterande. I din tidigare roll som Business Controller har du fått erfarenhet av att analysera marknadsdata och att arbeta med datadriva kundinsikter samt att göra presentationer av analyser. Du är företagsam, prestigelös och är en person som får förändring att hända. Du är lätt att kommunicera med och din tydlighet och inkludering gör dig till en inspirerande medarbetare. Vidare är du lösningsorienterad, ansvarstagande och kan ta en självständig roll kring beslutsfattande.

I den här processen samarbetar PostNord med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Thelin på matilda.thelin@jurek.se
Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten

PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.
Mer info
Kontaktperson
Matilda Thelin
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare