Hoppa till innehåll
Arbetsbeskrivning
Som Förhandlingschef är du övergripande ansvarig för att ge expertstöd och leda, driva, koordinera och utveckla Swedavias avtals- och förhandlingsarbete inom ramen för arbetsrätt, kollektivavtal och kollektivavtalstolkning. Du leder arbetet med att säkerställa en samlad inriktning vad gäller tolkning, tillämpning av lagar och avtal, regler inom arbetsrättens område, tvister och kollektivavtalsförhandlingar.
Du företräder Swedavia som arbetsgivare och samarbetar nära HR-organisationen och Swedavias ledare. Du ansvarar också för att säkerställa och vidareutveckla en förtroendefull relation och ett gott samverkansklimat till de fackliga organisationer som är Swedavias samverkans- och förhandlingsparter; ST, Seko, Saco och Ledarna.

Du är vår expert på arbetsrätt och kommer arbeta med såväl strategiska frågor som med förändringsprocesser och med operativa frågor som personalärenden och tvister. Du är en omtyckt utbildare i verksamheten med uppdrag att höja kompetensen bland ledare och chefer. Vår verksamhet har genomgått och genomgår stora förändringar vilket gör att det konstant finns aktuella förhandlings- och samverkansfrågor att arbeta med.

I dina uppgifter ingår även att uppdatera såväl Koncernledning som HR-organisation angående lag- och regelverks förändringar inom arbetsrättens område. Som Förhandlingschef säkrar du också att facklig samverkan sker i enlighet med Swedavias samverkansavtal, och är ansvarig för innehåll och efterlevnad. Du ansvarar för omvärldsbevakning kopplat till arbetsrätt, villkor och förmåner och kan presentera analyser utifrån ett arbetsgivarperspektiv och kommer ingå i Swedavias etiska råd.

Vem är du?
Du har en juristexamen och minst 10 års erfarenhet av kvalificerat arbetsrättsligt arbete från verksamhet med flera olika typer av operativa delar. Din erfarenhet innefattar kvalificerat förhandlingsarbete och lönebildningsarbete i en större och komplex organisation, arbetsrätt och kollektivavtalsarbete jämte strategiskt hr-arbete på ledningsnivå.

Du är relationsskapande, har en god pedagogisk förmåga och kan presentera och förstå arbetsrättsliga frågeställningar i en företagsekonomisk kontext. Vidare uppskattar du en kombination av strategiskt och operativt arbete samt att verka i en förändringsbenägen organisation. Du har en uttalad förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa utmaningar och frågeställningar, är en stark förändringsledare som driver förändring på ett involverande sätt, utstrålar lugn och stabilitet och bidrar till ett gott samarbetsklimat.

Du ser fram emot en roll där man åker hiss mellan olika perspektiv!

Vad du erbjuds
Du blir en del av och kan skapa och utveckla reseupplevelsen på en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär.
Bredden i vår verksamhet skapar spännande möjligheter för individen att växa, arbeta mer specialiserat eller engagera sig i något intressant projekt. Alla medarbetare ska ha samma möjlighet att utvecklas och vi välkomnar personer med olika erfarenheter för att ha mångfald bland våra medarbetare.

Vi är ett företag som vill visa vägen och vara en god förebild när det gäller hållbarhet. Vi arbetar aktivt med att utveckla samarbeten och relationer för att på bästa sätt kunna bidra till samhället i stort.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Swedavia med Jurek. Du är varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson på tel 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se
Mer info
Kontaktperson
Catarina Isaksson
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 apr. 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare