Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Förbundsjurist till Innovationsföretagen

Publiceringsdatum
02 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Catarina Isaksson
Email
Telefon
Ansök nu
Om rollen
Vi söker nu en förbundsjurist som kommer att stärka vårt arbete med att främja en konkurrenskraftig innovationssektor där ditt huvudansvar kommer vara att stödja våra medlemmar och hjälpa dem med deras juridiska utmaningar inom konsult- och entreprenadavtalsjuridik men även inom immaterialrätt, offentlig upphandling och försäkring.

Dina arbetsuppgifter kommer inkludera:
 • Utveckling, utbildning och medlemsrådgivning om standardavtal inom byggsektorn, inklusive ABK 09, AB 04, ABT 06 och FIDIC
 • Påverkansarbete för medlemsföretagen inom Innovationsföretagen med förmåga att driva och rapportera frågor
 • Ansvar för standardavtal för konsultuppdrag inom industrin
 • Samverkan med Almega, Svenskt Näringsliv, samt europeiska branschorganisationer (EFCA, ACE) i relevanta frågor
 • Driva juristnätverket och delta i olika arbetsgrupper inom organisationen
 • Övergripande ansvar för övriga interna juridiska frågor inom Innovationsföretagen
 • Utbildning för medlemsföretag och skapande av utbildningsmaterial
Om dig
För att lyckas i rollen hos Innovationsföretagen har du:
 • Juristexamen
 • Erfarenhet från konsult- och entreprenadjuridik, avtalsfrågor och standardavtal
 • Gärna kunskap inom offentlig upphandling och immaterialrätt
 • Intresse och insikt om teknik samt nyfikenhet kring hur AI kan användas inom branschen
För att trivas i rollen söker vi dig som har utmärkt kommunikationsförmåga, både i skrift och tal. Du är bekväm med att tala inför grupper och individer. Du är nyfiken, självständig och driven med stark nätverkskompetens och förmåga att skapa förtroende samt utmana branschen. Vidare ser vi gärna att du är trygg med att arbeta och driva frågor i en internationell kontext samt att du tycker om att hålla utbildningar.

Vi erbjuder
En modern arbetsplats. Vi sitter i nyrenoverade lokaler mitt på Östermalm i Stockholm City, där vi ser våra medarbetares välmående, engagemang och kunskaper som nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Vi är en flexibel arbetsplats, som tror på en växelverkan mellan fysisk närvaro på kontoret och på distansarbete. Utöver att du får ett riktigt roligt jobb, konkurrenskraftiga förmåner och härliga kollegor, är du med och skapar sunda och bra förutsättningar för våra 850 medlemsföretag och deras 45 000 medarbetare.

Vi strävar efter hållbarhet och erbjuder en juristtjänst, som innebär en bra balans mellan arbete och fritid. Välkommen till oss!

Välkommen med din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Innovationsföretagen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Vi ser fram emot att höra från dig!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 jan. 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Fler jobb från samma arbetsgivare