Arbetsrättsspecialist till CBS nya HR-support

Arbetsrättsspecialist till CBS nya HR-support

Coop Butiker & Stormarknader (CBS) ska nu bygga upp en egen HR support dit verksamhetens ledare i butik och på supportkontoret kan vända sig för vägledning i olika HR frågor. HR supporten är en del av HR teamet och kommer bestå av 3 personer varav en arbetsrättsspecialist samt två HR-koordinatorer.

Om rollen
I rollen som arbetsrättspecialist kommer du att tillhöra HR supportfunktionen och rapportera till chefen för HR Operations. Du kommer att vara en viktig del i CBS:s arbete i att utbilda, vägleda och stötta verksamhetens ledare i olika arbetsrättsliga frågeställningar. För den som är intresserad finns en möjlighet att ta en teamledarroll för HR-supportgruppen.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden;
  • Ansvara för den arbetsrättsliga rådgivningen till verksamhetens ledare, både i butik och på kontor
  • Ansvar för omvärldsbevakning i arbetsrättsliga frågor samt att uppdatera övriga HR teamet och verksamheten på dessa
  • Ansvara för att identifiera behov och genomföra utbildningsinsatser för verksamheten inom det arbetsrättsliga området
  • Delta i vissa förhandlingar tillsammans med HRBP
  • Delta i projekt inom organisationen kopplat till arbetsrättsliga bitar
Vem är du?
Vi söker dig som har en eftergymnasial examen inom HR eller motsvarande och som har djupgående kunskaper inom det arbetsrättsliga området. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har god förhandlingsvana med minst 3 års erfarenhet av fackliga förhandlingar i en verksamhet med kollektivanställda där du idag kanske arbetar i en roll som HRBP eller hos en arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet och har du tidigare utbildat andra inom det arbetsrättsliga området är det meriterande.

För att trivas i rollen är du en prestigelös, trygg och initiativtagande person som tar ansvar och självständigt driver ditt arbete framåt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi att du på ett lyhört, relationsbyggande och lösningsorienterat sätt kan samarbeta med andra för att uppnå önskat mål och resultat.

Ansökan och övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. CBS har sitt kontor på Sankt Eriksgatan på Kungsholmen och vi erbjuder en hybrid modell där du har möjlighet att varva kontorsarbetet med arbete hemifrån.

I den här rekryteringen samarbetar CBS med Jurek HR. Du söker tjänsten via annonsen och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller researcher Isabella Hultén på isabella.hulten@jurek.se alt 076-002 69 08.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Coop Butiker & Stormarknader
Coop Butiker och Stormarknader (CBS) ägs av Konsumentföreningen i Stockholm och driver ca 200 Coop-butiker i Stockholm, Östergötland, Södermanland, Enköping och Uppsala. Coop har idag drygt 5000 medarbetare, varav merparten är butiksanställda. Vi är en av Sveriges största aktörer inom dagligvaruhandeln och har ända sedan konsumentkooperationens start 1899 verkat för syftet att skapa medlemsnytta genom den samlade styrkan av medlemmarnas konsumtion. Coop ska erbjuda konsumenten prisvärda varor, ett hållbart attraktivt sortiment och tydliga butiksformat som utstrålar matglädje. Hållbarhet är en del av vårt DNA och vår affär. Vår vision är att vara den goda kraften i mat-Sverige, vilket bland annat innebär att vi ska befinna oss i framkant med vårt miljö-och hållbarhetsarbete.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Strååt
Telefon 08-525 01 800
Email Mejla Cecilia Strååt
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!