Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Arbetsrättsspecialist, Postnord

Ansök nu
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med! Läs mer på postnord.se. PostNords ABC-ledarskap genomsyrar vårt arbete; Accountable, Brave, Committed.

Om tjänsten

Vi söker nu en Arbetsrättsspecialist till vårt team Lag & Avtal inom HR. Team Lag & Avtal stöttar organisationen i arbetsrättsliga frågor såsom kollektivavtal, förhandlingsärenden och personuppgiftsbehandling (GDPR). Som Arbetsrättsspecialist rapporterar du till Förhandlingschefen och får en viktig roll i att säkerställa att våra arbetsrättsliga frågor hanteras på bästa sätt. I nära samarbete med Förhandlingschefen kommer du att arbeta med kollektivavtals- och tvisteförhandlingar, inklusive att skriva protokoll. Detta kommer att innebära att bygga goda relationer med och ha regelbunden kontakt med lokala fackliga parter. Dessutom kommer du att ansvara för personuppgiftsbehandling inom HR och ta fram och hålla utbildningar för chefer inom arbetsrätt och avtal. Arbetet sker i nära samverkan med HR-chefer och HR Business Partners i organisationen som du stöttar i deras arbete med arbetsrättsliga frågor.

Om dig
 • Du har förmågan att bygga ömsesidigt förtroende och är medveten om att tillit är grunden till goda relationer.
 • Du är analytisk, kreativ och noggrann.
 • Du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
 • Du har en förmåga att kommunicera väl och uppskattar att hålla utbildningar för grupper.
 • Du är lösningsorienterad, självständig i beslutsfattandet och tar ansvar.
 • Du är unik: Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Din bakgrund
 • Universitets- eller högskoleexamen inom HR eller juridik.
 • Minst tre års arbete med kvalificerat förhandlingsarbete inom arbetsrätt, tvister och kollektivavtal.
 • Gedigen arbetsrättslig kompetens och gärna kunskaper inom EU-rätt och GDPR.
 • Pedagogisk kompetens.
 • Kompetens inom rehabilitering är meriterande.
Vi erbjuder dig

Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal, och tjänsten är placerad på vårt moderna och nyrenoverade kontor i Solna.

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Postnord med Jurek HR. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Josefin Englund på josefin.englund@jurek.se eller telefon 076-002 69 74. Alternativt senior researcher Sandra Waldnert på sandra.waldnert@jurek.se eller telefon 076-002 69 37.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Sandra Waldnert
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 juni 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare