Hoppa till innehåll
Ansök nu
Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Hög kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös. Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning på cirka 600 MKR och omkring 700 anställda som kommer från fler än 20 olika länder och representerar över 120 yrkeskategorier. Med över 200 opera- och balettföreställningar, hundratals konserter och flera hundra aktiviteter för barn och unga bjuder varje säsong på ett brett spektrum av upplevelser - både i och utanför Operahuset samt via den digitala kanalen Operan Play. Repertoaren spänner över flera sekler och innehåller både klassiska och nyskrivna verk.

Om rollerna:

Kungliga Operan söker nu 2 st erfarna HR-partners till sin HR-avdelning. Du kommer att få vara med och bidra till utvecklingen i en kreativ och traditionsrik bransch som är under förändring, genom att bidra till att utveckla HR-arbetet och implementera processer. HR-avdelningen består av HR Chefen, två HR-partners, en HR Controller samt en HR administratör. Inom HR organiseras även den interna Företagshälsovården som är en viktig samarbetspartner till HR. Du kommer att leverera professionellt HR-stöd till bland annat baletten, hovkapellet, operasektionen och unga på operan (UpO). Avdelningarna består av stora personalgrupper och ett antal chefer. Här kommer du att jobba med ledarskap och medarbetarskap. Detta genom att guida och vägleda chefer samt skapa en förståelse och tydlighet i deras roller som personalansvariga. Du kommer även att delta i och leda förändringsarbeten och HR-projekt i nära samverkan med HR Chefen.

I rollen som HR-partner kommer du att arbeta brett inom hela HR-fältet. Du kommer också regelbundet att ha kontakt med både arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer samt externa leverantörer av HR relaterade tjänster.

Några exempel på arbetsuppgifter:
  • Ansvarar och fördjupar dig i ett eller två områden som exempelvis: medarbetarskap, ledarskapsutveckling, kompetensutveckling, HR analytics, arbetsmiljö
  • Verka som HR-partner till avdelningarna inom ditt ansvarsområde.
  • Vägleda och guida chefer i sitt ledarskap.
  • Projektledning.
  • Kollektivavtalstolkning och förhandlingar/samverkan.
Om dig:

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen med inriktning mot HR eller personalvetenskap. Du har minst 5 års erfarenhet av att jobba som HR-partner eller liknande i en generalistroll samt erfarenhet av samtliga områden inom HR. Vi ser även att du har erfarenhet från att ha arbetat i större organisationer samt vana att arbeta med olika funktioner och att balansera olika önskemål och viljor. Du är erfaren när det kommer till att guida och vägleda chefer. Det är även meriterande om du har god kompetens när det gäller arbetsrätt och kollektivavtal. Du har erfarenhet av att leda HR-projekt. Vidare har du mycket god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper:

Vi söker dig som är trygg i dig själv och din kompetens. Det är viktigt för dig att skapa tydlighet samtidigt som du på ett empatiskt och pedagogiskt kan vägleda och guida andra. Du har en god analysförmåga, är duktig på kommunikation och har ett pragmatiskt förhållningssätt. Du är en strukturerad och ansvarstagande person som ser saker både övergripande och i detalj.

Vårt erbjudande:

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där det händer mycket, i en kreativ och kulturell miljö. Du får vara med att göra skillnad och bidra till det fortsatta utvecklingsarbetet med möjligheten till ett flexibelt arbetssätt. Tjänsten är en heltidsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Kungliga Operan med Jurek HR. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Evelina Thimper på evelina.thimper@jurek.se alt. 0706966710

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Josefin Englund
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare