Testledare

Testledare

Arbetsuppgifter

Till vår kund som är en myndighet i Stockholm söker vi nu efter en erfaren Testledare för ett projekt att ta fram ett nytt stödsystem. Rollen som Testledare är en kombinerad roll där du kommer att jobba med allt från strategisk testplanering och uppföljning till egen testning av det nya stödsystemet. Idag finns en liten projektorganisation med projektledare, kravanalytiker, UX-expert, lösningsarkitekt och IT-säkerhetsansvarig. Det kommer även att finnas ett litet utvecklingsteam som kommer att jobba agilt enligt SCRUM.

Här är några exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen:
 • Identifiering av testbehov samt testplanering för tester på olika nivåer, så som enhetstester, systemtester och integrationstester.
 • Framtagning och dokumentation av testfall och acceptanskriterier.
 • Planering för och aktivt deltagande i testautomatisering.
 • Uppföljning av tester samt analys och dokumentation av testresultat.
 • Planering och koordinering av testmiljö och testdata.
 • Genomförande av tester, så som integrationstester och end-to-end tester.
 • Support vid användartester, både vid acceptanstester av stödsystemet och vid den provning som görs av anläggningarna där stödsystemet är en del av den totala lösningen.
Då projektet kommer att drivas enligt SCRUM behöver du ha erfarenhet av att ha jobbat i ett Agilt utvecklingsteam enligt SCRUM.

Kvalifikationer
 • Du har minst 8 års dokumenterad erfarenhet av rollen som Testare.
 • Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av testning backend med fokus på integration till andra system och APIer.
 • Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av Testledning med fokus på testplanering, testuppföljning, koordinering och ledning av testarbete. Arbetet ska ha skett under de senaste 6 åren.
 • Du har minst 2 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat i ett Agilt utvecklingsteam enligt SCRUM. Arbetet ska ha skett under de senaste 15 åren.
 • Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med testautomatisering.
 • Du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.
 • Det är meriterande om du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta i Jira och plugin Xray.
Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som Testledare och Testare behöver du ha starkt eget driv och god social och kommunikativ förmåga, både för att kunna leda och samordna arbetet inom projektteamet och för att koordinera arbetet med olika intressenter utanför projektteamet.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid (40 h/v) och kontorstider, projektet jobbar idag ca 20-40% på kontoret i Stockholm och resterande tid på distans men denna fördelning kan komma att ändras. Vår kund önskar start 2023-02-06 och uppdraget förväntas löpa till 2023-12-31 med option till förlängning på 1+1+1+1 år. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult och arbeta hos vår kund i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, sista ansökningsdag är 2023-01-29. Vi ser fram emot din ansökan!
Sökord: Testledare, Testare, Testautomatisering, SCRUM
Mer info
Kontaktperson Johanna Johansson
Telefon 076 719 66 61
Email Mejla Johanna Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 11 feb 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag. Vi är inriktade mot tjänstemän och sätter stort värde i att hitta rätt person till rätt position. Genom att vara flexibla, tillgängliga och närvarande i relation till kund, konsult och kandidat, har vi som målsättning att hitta våra kunders drömkandidat och våra kandidaters drömjobb.