Scrum master

Scrum master

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren Scrum Master till vår kund som ska bidra till att etablera agila team. Området vår kund arbetar med är infrastruktur med en outsourcad drift. Bland annat arbetar de med nätverk, identitetshantering, applikationsdrift och infrastruktur. Viktigt är att teamens fokus är utveckling och uppföljning av driftleverantörens drifttjänster och de gör ingen egen traditionell utveckling. Du behöver vara en stark förändringsledare och kulturbärare som kan hjälpa dem sätta agila arbetsmetoder. Troligtvis är du en fena på facilitering och visualisering av olika slag!

Du coachar och stöttar teamen till att bygga upp ett strukturerat arbetssätt och god arbetskultur utifrån agila värderingar och principer. Du tillser kontinuerlig förbättring av teamets processer och möjliggör för möten så som stand-ups, sprintplaneringar, retrospektiv och sprint reviews. Du ansvarar för att teamet får utväxling och nytta av era verktygsstöd och att ni smidigt kan samarbeta över teamgränserna inom större initiativ. Du bidrar till andras växande och behöver därför ha en väl utvecklad förmåga att kunna göra avvägningar i ditt ledarskap och anpassa din approach till olika teammedlemmar. Parallellt med detta krävs hög skicklighet och lyhördhet i att utmana och utveckla team som befinner sig i olika mognadsstadier och skeden. Vidare ska du också kunna samarbeta väl utanför teamet: med andra team, intressenter och ledning. Skicklighet i att få till förändring är en viktig kompetens för rollen. Du behöver vara en katalysator i utveckling av såväl processer som organisation även ur ett större perspektiv.

I samarbete med andra Scrum Masters och ledningen förväntas du vid sidan av arbetet med teamet verka för förbättringsarbete hos vår kund. Du blir en viktig del av deras Scrum Master grupp där du får chansen att samarbeta med andra erfarna Scrum Masters för att stötta, lära av och hjälpa varandra att bli ännu bättre. Du bistår även produktägaren i det ekonomiska arbetet samt vid behov med planer, uppföljningar och rapporteringar.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning eller YH-utbildning inom IT eller minst 3 års arbetslivserfarenhet inom produktutveckling (t.ex. Scrum Master, Utvecklare, Produktägare eller motsvarande)
  • Erfarenhet av att etablera ett eller flera nya agila team från minst två tidigare uppdrag
  • Erfarenhet från minst ett tidigare uppdrag av att etablera arbetssätt och rutiner i en kontext där en blandning av interna team, leverantörer och intressenter måste samverka
  • Minst 4 års arbetslivserfarenhet som Scrum Master eller Agil Coach
  • Certifierad Scrum Master enligt Scrum Alliance, SAFE eller motsvarande
  • Genomfört ett ledarskapsprogram under en period om minst 2 månader eller erfarenhet från minst ett uppdrag som innefattat personalansvar (merit)
  • Erfarenhet från minst ett tidigare uppdrag som Scrum Master för infrastrukturteam med outsourcad drift (merit)
  • Minst 2 års arbetslivserfarenhet av Jira (merit)
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Scrum Master hos vår kund behöver du vara en erfaren, driven och social person som tycker om att leda och facilitera team och stötta i i förändring. Du är initiativtagagande, kommunikativ, kunnig, metodisk och pålitlig. Vidare är du självgående och karismatisk som får andra att lyckas.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start 2023-03-27 och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2023-12-31 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Ansökningar mottagna innan 2023-03-01 kommer hanteras i ett första urval. Sista ansökningsdag är 2023-03-06.

Sökord: Scrum Master, Agil Coach, Stockholm
Mer info
Kontaktperson Jennifer Norin
Telefon 070 838 03 96
Email Mejla Jennifer Norin
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 29 mars 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är en myndighet i Stockholm som arbetar för att underlätta vardagen för invånarna som reser och pendlar. Det som kännetecknar deras verksamhet är det stora engagemanget bland deras medarbetare samt stoltheten över deras samhällsuppdrag.