Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Projektekonom - junior

Arbetsuppgifter

I din roll som Projektekonom så kommer dina arbetsuppgifterna bestå av att stötta programcontrollers i deras dagliga arbete. Arbetsuppgifterna har stora variationer då behovet från verksamheten skiftar. Du hjälper till med att följa upp ekonomin i projekten, ta fram analysunderlag och är behjälplig med utredning av ekonomifrågor i projekten. Vidare bistår du programcontrollers i budget- och prognosarbetet, tar fram underlag i samband med rapportering och sammanställer rapporter. Du säkerställer att projekten har uppdaterad projektinformation i definierade system och rapporter, i enlighet med fastställd struktur och utsatta tidplaner. Arbetet innebär även att bokföra om utgifter mellan projekt via bokföringsorder, bokföra och stämma av reserveringar samt förbereda underlag inför aktivering i anläggningsregistret i UBW/Agresso.

Enheten Portfölj och Program stödjer projektverksamheten brett i ekonomiska frågor. Projektverksamheten omfattar både anläggnings- och verksamhetsprojekt. Gruppen består idag av ca 10 programcontrollers vars uppdrag bland annat är att kvalitetssäkra ekonomin i projekten genom stöd och rådgivning. Projektekonomen kommer framför allt att stötta programcontrollers men också projektverksamheten med blandade ekonomiadministrativa uppgifter.

Kvalifikationer
  • Du har utbildning inom aktuellt område, minst gymnasieekonom eller motsvarande utbildning.
  • Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet i rollen som Projektekonom i investeringsprojekt.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska, både i tal och skrift.
  • Du har minst 1 års erfarenhet av att arbeta i UBW eller Agresso.
  • Meriterande om du har minst 1 års erfarenhet av rollen som ekonomiassistent.
  • Meriterande om du har deltagit i bokslutsarbete.
  • Meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat i Excel.
Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som Projektekonom så ser vi att du är ansvarstagande, strukturerad samt initiativtagande. Självklart har du en fallenhet för siffror och administrativa arbetsuppgifter.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start 2023-06-01 och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-04-30 med option på förlängning på 1 år. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Ansökningar mottagna innan 2023-03-12 kommer hanteras i ett första urval.

Säkerhetsprövning av konsult krävs med anledning av att konsulten kan komma i kontakt med hemliga uppgifter (t.ex. sitta med på möten). Processen för upprättande av SUA-avtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca 8 till 10 veckor från tilldelning av uppdrag, men kan både ta längre och kortare tid

Sökord: Projektekonom, Ekonom, Ekonomiassistent
Mer info
Kontaktperson
Johanna Johansson
Telefon
Email
Yrkesroll
Sista ansökningsdag
06 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett statligt affärsverk som förvaltar stamnätet för elkraften i Sverige. De bedriver även forskning- och utvecklingsprojekt på många områden för att främja ny teknik. Huvudkontoret finns i Stockholm och här behöver man som konsult säkerhetsprövas för de flesta uppdrag.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare