Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Inköpare - strategisk

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker nu en konsult för rollen som Strategiska Inköpare till vår kunds inköpsavdelning som för närvarande är uppdelad i kategorierna; Stationer, Ledningar, IT och Indirekt samt Konsulter. Du kommer vara Strategisk Inköpare för kategorin Konsulter. Upphandlingar hos vår kund genomförs enligt LUF, Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorerna. Uppdraget präglas av tät dialog med beställare och kollegor för utveckling inom kategorin, upphandlingar/ramavtalsupphandlingar samt förberedande marknads- och leverantörsanalyser inom kategorin för kommande upphandlingsbehov.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • Att övergripande leda, samordna och administrera avropet / projektets / upphandlingens genomförande så att målsättningen och delmål uppnås enligt tidplan och med gott resultat.
 • Driva mer komplexa upphandlingar samt avrop tvärfunktionellt och ha många interna och externa kontaktytor.
 • Ha nära samarbete med de interna beställarna och projektledaren för projektet, där du är ansvarig inköpare vid genomförande av upphandlingar samt avropsförfrågningar.
 • Ansvarar för framtagning av förfrågningsunderlag, där beställaren ställer kraven men med vägledning och guidning från dig hur det bäst formuleras och utvärderas.
 • Var med vid utvärdering av anbud, du förhandlar med leverantörer vid behov och ser till att avtalsskrivning samt viss kontraktsförvaltning sker enligt kunds riktlinjer.
 • Du kommer också ha många andra interna kontakter och samarbetsytor, som tex med juridik och säkerhetsavdelningen för att få framdrift i de upphandlingar / avrop du gör.
Inköpsarbetet genomförs enligt framtagna processer och med hjälp av standardiserade mallar i många fall. Men det är också viktigt att förstå och tycka om utmaningen i att allt inte redan är framtaget. Du som Strategisk Inköpare kommer därför behöva arbeta med att ta fram detta i de fall de saknas.

Du som Strategisk Inköpare kommer också vara delaktig i att kontinuerligt förbättra och genomföra avrops-/ inköpsprocessen i tätt samarbete med dina medarbetare och beställare. Du kommer också komma att vara delaktig och möjligen även vara drivande i verksamhetsutveckling, strategiarbete och generella inköpsaktiviteter.

Kvalifikationer
 • Du har en akademisk utbildning som t.ex. civilingenjör, civilekonom, jurist eller personalvetare.
 • Du har minst 2 års erfarenhet av självständigt arbete inom offentlig upphandling under LOU eller LUF.
 • Du har minst 7 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete eller upphandling.
 • Du har drivit och genomfört operativa inköpsarbeten i minst 3 större projekt/upphandlingar.
 • Du har drivit och projektlett strategiskt kategoriarbete inom inköp under minst 3 år.
 • Du är en van användare av Word och Excel.
 • Du är flytande i svenska, i såväl tal som skrift.
 • Du har mycket goda kunskaper i engelska. i såväl tal som skrift.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Strategisk Inköpare så behöver du trivas i en dynamisk och komplex verksamhet. Du är utåtriktad, tydlig och pedagogisk i din kommunikation samt kan argumentera utifrån vår kunds riktlinjer samtidigt som du är lyhörd inför beställarens behov. Vidare så har du en god samarbetsförmåga och initiativförmåga. Ditt arbetssätt är självständigt, målinriktat samt strukturerat.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider med möjlighet till att arbeta på distans ett par dagar i veckan. Vår kund önskar start 2023-08-01 och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-07-31 med möjlighet till förlängning 1+1 år. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i tockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-06.
Mer info
Kontaktperson
Johanna Johansson
Telefon
Email
Yrkesroll
Sista ansökningsdag
23 juni 2023 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett statligt affärsverk som förvaltar stamnätet för elkraften i Sverige. De bedriver även forskning- och utvecklingsprojekt på många områden för att främja ny teknik. Huvudkontoret finns i Stockholm och här behöver man som konsult säkerhetsprövas för de flesta uppdrag.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare