Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Inköpare investeringsprojekt

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en inköpare till projekt hos vår energikund i Stockholm.
I rollen som projektinköpare i investeringsprojekt är du en nyckelspelare i inköpsfasen och är loket i investeringsprojektets inköpsarbete. En avgörande del för kundens framgång och lönsamhet ligger tveklöst på inköp och förmågan att se helhet och utnyttja leverantörernas erfarenhet.

Det finns både stora och små upphandlingar att ansvara för. Som projektinköpare blir man tilldelad olika projekt som syftar till uppgraderingar, underhåll eller nya investeringar i deras anläggningar inom fjärrvärme och processindustri. De jobbar ofta med mallar som NL/NLM eller AB04/ABT06. Inom vissa områden har de egna framtagna mallar.

Följande arbetsuppgifter ingår i rollen:
 • Du kommer att arbeta och driva inköpsprocessen i investeringsprojekt. Detta innebär att ta en aktiv roll från projektstart, med målet att säkra kvalitet på leverantör och leverans samt lönsamma affärer. Du säkerställer att det finns tillräckligt med tid för inköpsprocessen och har ett ansvar i samband med projektuppstart flagga om det inte är så.
 • Som projektinköpare håller du ihop helheten under inköpsprocessen där flera projektmedlemmar och intressenter deltar i inköpsarbetet med inköpsstrategi, RFP-/förfrågnings-underlag, avtal med bilagor samt utvärderingsmodell. Som inköpare ansvarar du för dessa dokument.
 • Du tar ansvar och initiativ till att inköpsarbetet i projektet blir det bästa möjliga och följer tidplan.
 • Du ansvarar för att författa förfrågningsunderlag, utvärderingsmodell och avtalsutkast, samt att dokumentera övriga upphandlingsdokument som ingår inköps och investeringsprocessen. Tekniska bilagor ansvarar projektet för.
 • Inköpsprocessen hanteras i vårt inköpsverktyg GEP Smart där även projektavtal lagras.
 • Du planerar och genomför inköpen med konkurrens i fokus, både om det är nya leverantörer eller om det är konkurrens inom ramavtal i aktuellt område.
 • Du bidrar till länken mellan leverantörers kunskapsbank och projektet du verkar i genom marknadsdialoger, RFI eller liknande.
 • Förmedla ett bra nätverk och ha kontroll på leverantörsmarknaden inom de områden som upphandlingarna sker inom.
 • Du söker inköpsstrategier som bidrar till affärsnytta och kvalitetssäkring.
 • Du brinner för att slutförhandla och uppnå bästa resultat och besparing. Besparing registreras som KPI på inköp. Du säkerställer att projektet stöttar i att förhandla fram besparingar.
 • Förhandla avtal med leverantörer, dvs du har god insikt och vana att arbeta med juridik och avtal.
 • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
 • Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar eller ÄTOR med leverantörer
Här erbjuds du en stimulerande arbetsplats med framåtanda och glädje. Kundens inköpsavdelning präglas av nyfikenhet, initiativ och ansvar. Engagemanget är högt och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom gruppen. Hos dem erbjuds du ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i utmanande projekt.

Kvalifikationer
 • Du har relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi.
 • Du har erfarenhet av investeringsprojekt och entreprenadupphandlingar inom processindustri eller liknande.
 • Du har minst 5 års erfarenhet av projektinköp.
 • Du har har kunskap kring entreprenadjuridik och de vanliga förekommande avtalsformerna (NL/NLM, AB/ABT/ABA).
 • Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
 • Meriterande: Erfarenhet från energibranschen.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du ha bra sinne för ekonomi, affärer och juridik. Ditt arbetssätt präglas av långsiktighet och en helhetssyn. Du drivs av att nå dina mål, du är nyfiken, ansvarstagande och tar egna initiativ. Du triggas av att bidra till lönsamhet och uppnå besparingar. Du är en framgångsrik förhandlare. Uppdraget som projektinköpare hos vår kund innebär många kontaktytor varför det av stor vikt att du är lyhörd och trivs i samarbete med andra.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Tillträde och ansökan

Heltid, 40h/v. Vår kund önskar start enligt överenskommelse och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2024-04-30 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i Stockholm. Skicka in din ansökan snarast, då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2023-05-22.
Mer info
Kontaktperson
Johanna Johnsson
Telefon
Email
Yrkesroll
Sista ansökningsdag
07 juni 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett energibolag som tryggar invånarna med tillgång till värme, el, kyla och avfallstjänster. Här strävar man alltid för att utveckla verksamheten i takt med kunders, medarbetare och samhällets förväntningar. Huvudkontoren finns utplacerade i Stockholmsområdet.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare