Hoppa till innehåll
JobBusters logotyp

Head of treasury / finanschef

Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vår kund är inne i en expansiv fas där de utvecklar och investerar mycket i vår framtid. För att möjliggöra detta behöver de en välfungerande Treasury-funktion. Som Finanschef leder man arbetet på Treasury-funktionen med ansvar för koncernens finansiering. Vår kunds finansieringsstrateg är utvecklad i aktiv samverkan mellan den avgående Finanschefen, ledningen och ägare, men behöver löpande ses över och omvärderas. Du ansvarar även för cash management och finansiell riskhantering, samt är kontakten och ansiktet utåt gentemot banker, ratinginstitut och andra aktörer på kapitalmarknaden. Huvuddelen av middle- och back-officeuppgifterna är outsourcade. Som chef för Treasury-funktionen ansvarar du också för koncernens arbete med risk management (ERM) och för försäkringsfrågor vilka i huvudsak hanteras av en direktrapporterande kollega. Du kommer att ingå i CFO:s ledningsgrupp.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen med ekonomisk inriktning och relevant erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete på en Treasury-avdelning eller liknande funktion inom bank- och finansbranschen
 • Erfarenhet av kapitalmarknaden, cash management, valutahantering samt financial risk management
 • God kunskap avseende finansieringsfrågor och finansieringslösningar, kapitalstruktur och ett genuint intresse för siffror och analys
 • God förmåga att kommunicera med såväl kapitalmarknaden som senior management
 • Förmåga att hantera både operativa och strategiska frågor
 • Att tidigare ha arbetat i interimsroller som finanschef, dvs att med kort varsel och startsträcka sätta sig in i en roll och se till att allt rullar på (merit)
 • Erfarenhet av emittering gröna obligationer (merit)
 • Erfarenhet av arbete med Enterprise Risk Management (merit)
 • Erfarenhet av arbete med försäkringsfrågor (merit)
 • B-körkort (merit)
Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll behöver du vara affärsmässig, du förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Du fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du är mål- och resultatorienterad. Du är van vid, samt trivs med, att arbeta mot uppsatta mål med fokus på resultat. Vid förändring av målen ändras även din inriktning i arbetet, ständigt i korrelation till målen. Du har en numerisk analytisk förmåga och har god förståelse för numeriska underlag och löser dem snabbt och korrekt. Du är självgående och bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter och ditt arbete. Du kan själv strukturera angreppssätt samt kan självmant driva processer vidare. Vidare är du strukturerad och har goda färdigheter inom planering och organisering samt kan prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och arbetar efter tidsramar, vilka i sin tur har stor betydelse för dig.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start omgående och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2023-09-30 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Ansökningar mottagna innan 2023-05-05 kommer hanteras i ett första urval. Sista ansökningsdag är 2023-05-10.
Mer info
Kontaktperson
Jennifer Norin
Telefon
Email
Sista ansökningsdag
01 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett energibolag som tryggar invånarna med tillgång till värme, el, kyla och avfallstjänster. Här strävar man alltid för att utveckla verksamheten i takt med kunders, medarbetare och samhällets förväntningar. Huvudkontoren finns utplacerade i Stockholmsområdet.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare