Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
15 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
My Johansson
Email
Telefon
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Senior Ekonom med erfarenhet av projekt till vår kund som är en statlig myndighet inom energisektorn!

Vår kund befinner sig i en expansiv utbyggnadsfas och planerar för stora investeringar de kommande 10 åren. Med allt fler komplexa projekt ökar kraven inom ekonomiområdet och därför behöver vår kunds projektledare stöd i form av en erfaren ekonomikonsult i att hantera de ekonomiska kraven i sina projekt.

Arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:
 • Stödja projektledare och huvudprojektledare i analyser och utredningar av ekonomiska frågor inom projekt.
 • Säkerställa enhetlighet inom ekonomiområdet (arbetssätt, ÄTA, prognos, risker, osäkerheter, oförutsedda kostnader, index, mängder).
 • Kvalitetssäkra underlag för projektets ekonomiska rapporteringar.
 • Regelbunden uppföljning och analys av orsak till avvikelser mot prognos och årsplan i projekt tillsammans med projektledare.
 • Stödja projektledare i prognosarbetet och kvalitetssäkra prognoserna - ta fram prognosunderlag i dialog med projektledare och delprojektledare.
 • Vid behov vara föredragande av ekonomiska frågor i olika mötesforum.
 • Identifiera utbildningsbehov som ska hanteras av projektekonomen.
 • Utbilda i och förvalta vår kunds kalkylverktyg.
Kvalifikationer
 • Du har högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi.
 • Du har minst 10 års erfarenhet som ekonom, gärna inom i infrastrukturprojekt eller bygg/anläggningsprojekt.
 • Du har erfarenhet av ekonomisystem och i synnerhet Unit 4 Business World/UBW (fd Agresso).
 • Du har tidigare arbetat på myndighet eller statlig verksamhet.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av både entreprenör och beställarsida.
 • Det är meriterande om du har utbildning och/eller genomfört kurser i statistik.
När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid, kontorstider. Vår kund önskar start 01-feb-2024 och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 31-jan-2026 med goda chanser till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters och arbeta som konsult hos vår spännande kund med placering i Sundbyberg, Stockholm. Distansarbete är möjligt enligt överenskommelse med vår kund.

Säkerhetsprövning av konsult krävs med anledning av att konsulten kan komma i kontakt med hemliga uppgifter. Processen för upprättande av SUA-avtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca 8 till 10 veckor från tilldelning av uppdrag, men kan både ta längre och kortare tid.

Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande.
JobBusters logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 dec. 2023 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett statligt affärsverk som förvaltar stamnätet för elkraften i Sverige. De bedriver även forskning- och utvecklingsprojekt på många områden för att främja ny teknik. Huvudkontoret finns i Stockholm och här behöver man som konsult säkerhetsprövas för de flesta uppdrag.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
HR & Personal
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga