Administratör - program

Administratör - program

Arbetsuppgifter

Uppdraget omfattar arbete inom ett eller flera områdes- och projektprogram. Programkoordinering innebär att självständigt och med stort eget ansvar tillsammans med programledningen arbeta för att programmens och ingående projekts mål avseende tid, kostnad och resultat enligt gällande planer uppnås.

Exempel på arbetsuppgifter i din roll som Administratör:
 • Med stort eget ansvar och egen initiativförmåga stödja programledare och huvudprojektledare gällande programmets interna kommunikation.
 • Inom programmet ansvara för administrativa uppgifter (ex. framtagande av presentationer för styrgrupper, protokollskrivande, uppföljning av åtgärder, beslutloggar, mötesbokningar, framtagning av mötesunderlag).
 • Stödja Programledare och huvudprojektledare i uppdatering av dokument såsom programplan, beslutsunderlag, mm.
 • Ansvara för att rapportering från och inom programmet görs enligt kundens krav och rutiner.
 • Säkerställa att avvikelser i projekten mot tid, kostnad och resultat rapporteras och följa upp att de åtgärdas.
 • Upprätta och underhålla programbibliotek och stödsystem.
 • Stödja programledaren/-ledningen i planering, uppföljning, tidplaner, inköp, resurser, riskhantering samt andra frågor som aktualiseras inom programmet.
 • Ansvara för att implementering görs inom programmet avseende uppföljning och rapportering av beslutade mål och nyckeltal samt vara drivande vad gäller genomförande av förbättringsåtgärder och effektivisering.
Vi tror att det här uppdraget passar dig som har en akademisk utbildning inom aktuellt område, 3-5 års erfarenhet inom program- eller projektadministration samt har deltagit i eller utfört ett flertal liknade uppdrag inom aktuellt område.

Kvalifikationer
 • Du har en högskoleexamen inom relevant område.
 • Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet av att ha självständigt arbetat som projektadministratör eller likvärdigt projektadministrativt stöd (inte projektledare).
 • Du har arbetslivserfarenhet av att arbeta med MS Office program som Excel, Word och Powerpoint.
 • Du har arbetslivserfarenhet av att dokumentera styrgruppsmöten eller liknande beslutande verksamhet.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 • Det är meriterande om du har rrfarenhet av projektstyrningsmodeller eller projektstyrningsmetodik.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbete med intern- eller extern kommunikation.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som projektadministratör eller likvärdigt administrativt stöd hos aktör(er) inom offentlig sektor.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha haft en koordinerande roll som administratör, tex som teamledare.
Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som Administratör så har du både god samarbetsförmåga samt att du kan arbeta självständigt och målinriktat. Du tar initiativ samtidigt som du är ödmjuk och utåtriktad i din kommunikation. Självklart har du en fallenhet för administrativa och koordinerande arbetsuppgifter.

När du blir en av oss

Som konsult hos JobBusters kan du känna dig trygg med ett kollektivavtal i ryggen, tillgängliga konsultchefer och engagerade rekryterare. Du som konsult får även tillgång till vårt nätverk av spännande företag och uppdragsgivare! För oss är det viktigt att du som konsult trivs, känner en trygghet och gemenskap till oss som arbetsgivare. Vi erbjuder tjänstepension, löneväxling och möjlighet till flexpension. Du får även tillgång till vår förmånsportal, där du utöver friskvårdsbidrag har tillgång till mängder av rabatter och erbjudanden inom hälsa, hem och fritid, transport, sjukvård och mycket mer! Ditt välmående är av högsta prioritet för oss och vi erbjuder bland annat en digital lösning som hjälper våra medarbetare att hitta verktyg för att hantera vardagens alla utmaningar, både på jobbet och i privatlivet.

Lön

Lön, enligt överenskommelse.

Tillträde och ansökan

Heltid 40h/v, kontorstider med möjlighet till visst distansarbete. Vår kund önskar start 2023-04-10 och uppdraget förväntas löpa t.o.m. 2025-04-10 med möjlighet till förlängning. Du kommer att vara anställd av JobBusters som konsult hos vår spännande kund i Stockholm. Skicka in din ansökan (gärna i Word-format) snarast, då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 2023-03-19.

Säkerhetsprövning av konsult krävs med anledning av att konsulten kan komma i kontakt med hemliga uppgifter (t.ex. sitta med på möten). Processen för upprättande av SUA-avtal och genomförande av registerkontroll beräknas ta ca 10 till 12 veckor från tilldelning av uppdrag, men kan både ta längre och kortare tid.
Mer info
Kontaktperson Johanna Johansson
Telefon 076 719 66 61
Email Mejla Johanna Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 13 apr 2023 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JobBusters är ett auktoriserat personaluthyrnings- och rekryteringsföretag som är inriktade mot tjänstemän och har funnits sen 2011. Vi på JobBusters bryr oss om våra konsulter och vårt mål är alltid att bygga långsiktiga relationer med både konsult och kund. Vårt mål är alltid att matcha våra kunders drömkandidat med våra kandidaters drömjobb!

Vår kund är ett statligt affärsverk som förvaltar stamnätet för elkraften i Sverige. De bedriver även forskning- och utvecklingsprojekt på många områden för att främja ny teknik. Huvudkontoret finns i Stockholm och här behöver man som konsult säkerhetsprövas för de flesta uppdrag.