Hoppa till innehåll

Affärsdriven Business Controller till Hjo Installation, Stockholm

Om rollen
Hjo Installation befinner sig i ett expansivt skede och stärker nu koncernen med flera Business Controllers som kommer att ansvara för varsin region, med tyngdpunkt på affärsutveckling. Vi söker dig som vill verka i en koncern med entreprenörsanda!

Du kommer primärt att driva arbetet inom Region Öst med i dagsläget ca 10 dotterbolag i nära samarbete med regionansvarig, bolagens VD:ar och lokala ekonomifunktioner. Under uppbyggnadsfasen av regionstrukturen kommer delaktighet i flera regioner vara del av ditt arbetsflöde. Då rollen är ny inom koncernen innebär det att tillsammans med övriga regioncontrollers utveckla koncerngemensamma arbetssätt och verktyg för att nå strategiska mål. I rollen rapporter du till CFO. Placering är möjligt på den utav våra enheter som passar bäst geografiskt i Stockholmsområdet.

Du kommer att ha ett helhetsansvar för Region Östs ekonomistyrning vilket inkluderar:
  • Ansvara och genomföra månatliga, kvartalsvisa och årliga resultatuppföljningar och analys, både finansiellt och operationellt
  • Tillsammans med regionansvarig driva resultatutveckling med lokala bolag
  • Driva budget och prognosarbetet i regionen och dess bolag
  • Fungera som bollplank i ekonomiska frågor för regionsansvarig och bolagens vd:ar, samt driva och utveckla den affärsmässiga och ekonomiska kompetensen inom regionen
  • Arbeta nära verksamheten och vara ett viktigt stöd i den ekonomiska uppföljningen av projekt
  • Säkerställa och utveckla rutiner och processer i koncernen och bolagen
  • Tillsammans med regionansvarig driva integration av förvärv
Om dig
För rollen behöver du ha minst 5 års erfarenhet av kvalificerad business controlling i liknande verksamhet. Det är meriterande om du har arbetat med projektredovisning och har erfarenhet från entreprenad- och serviceverksamhet eller från den tekniska konsultbranschen.

Vi söker dig som vill följa med på den resa som Hjo Installation befinner sig på. Du trivs i en föränderlig miljö och lockas av den entreprenörådra som tydligt genomsyrar bolaget. Intresset för affärsutveckling är av största vikt och vi ser att du vill samverka och arbeta nära bolagen i regionen. Flexibilitet är ett nyckelord eftersom en del av tjänsten innebär att man arbetar med Adhoc-förfrågningar från verksamheten och/eller finansfunktionen. Vidare är du självgående, driven och analytisk. Du lockas av variationen mellan ekonomiska och affärsmässiga strukturer till att bygga relationer internt.

Vad vi erbjuder dig
Detta är rollen för dig som motiveras av att utveckla och driva förändring i en organisation där inte allt redan finns på plats. Du får en nyckelfunktion i organisationen där din kompetens och arbetsinsats är av stort värde för bolagets fortsatta framgång. Runt dig finns ett starkt och ansvarstagande team med bred kompetens och erfarenhet. Lyssna gärna på koncernchefen Christoffer i Skaraborgspodden.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Hjo Installation med Jerrie. Välkommen med din anökan via Jerrie.se. Om du har frågor, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405262. Annonsen är publicerad tills tjänsten är tillsatt och vi jobbar med löpande urval.
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Hjo Installation är en svensk installationskoncern som består av ett stort antal lokala bolag inom energioptimering, el, VS, ventilation och teknisk isolering. Med kompetens, ansvarstagande och ny-tänk skapar vi en spännande utmanare inom installationsbranschen där vi vill göra avtryck; både som bästa arbetsgivare och genom våra tjänster minska våra kunders miljöpåverkan. Detta gör vi tillsammans med våra 1300 medarbetare och 53 bolag med en gemensam omsättning om ca 2,7 mdkr i en decentraliserad koncern på fortsatt stark frammarsch

Fler jobb från samma arbetsgivare