Hoppa till innehåll
Jernkontoret logotyp

Ekonomichef till Jernkontoret, Stockholm

Publiceringsdatum
21 november 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Jernkontoret söker en Ekonomichef som också ska ansvara för vår administrativa avdelning som innefattar IT, administration, internservice och fastighet. Rollen är nyinrättad och som del av ledningsgruppen kommer du rapportera direkt till VD. Här får du möjlighet att arbeta på ett stabilt företag i gamla vackra lokaler med placering i centrala Stockholm. Dina arbetsuppgifter kommer att pendla mellan övergripande strategisk planering och operativa uppgifter. Du kommer att ansvara för hela ekonomihanteringen och även vara chef för ett team på fyra personer inom övrigt verksamhetsstöd, samt inhyrd personal.

Arbetsuppgifter som Ekonomichef:

 • Ansvara för Jernkontorets ekonomi, strategiskt och operativt, bland annat budget, prognos, uppföljning av utfall samt kapitalförvaltning
 • Ansvar för den administrativa avdelningen som innefattar ekonomi, IT, administration, internservice och fastighet, med tillhörande personalansvar. Ge support, råd, stöd och information till chefer och anställda och på så sätt ge medarbetare kunskap, förmåga och generera det resultat som organisationen eftersträvar.
 • Beställar- och utvecklingsansvar gentemot tjänsteleverantörer inom ekonomi, IT, administration och fastighet.
 • Ansvar för och utveckling av processer, verktyg och system inom den administrativa avdelningen.
 • Bevaka, tolka, implementera, och informera om lagar, regler, förordningar och villkor och se till att de följs.

Kvalifikationer och erfarenhet:

 • Har minst 10 års erfarenhet från ledande befattning inom ekonomi, inklusive personalansvar
 • Erfarenhet från IT, fastighet, administration och service är meriterande
 • Har relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
 • Erfarenhet från arbete inom industrin och specifikt järn- och stålindustrin är meriterande
 • Du utrycker dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska

Personliga egenskaper:
Som person är du drivande, engagerad, självgående och prestigelös och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är serviceinriktad och hjälpsam samt är bra på att etablera och skapa relationer. Vidare tror vi att du tillämpar ett flexibelt arbetssätt och ser lösningar snarare än problem. I din roll som chef är du tillgänglig och lyhörd för dina medarbetare samt lägger stor vikt vid kommunikation.

Om företaget:
Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation med uppdrag att stärka förutsättningarna för den industri som leder den hållbara omställningen, med konkurrenskraftig och fossilfri produktion i Sverige och med produkter som krävs för hela samhällets omställning. Jernkontoret leder stål och metallindustrins gemensamma satsningar för att nå förnyelse, ökad konkurrenskraft och hållbar tillväxt. Läs mer på vår webbplats https://www.jernkontoret.se/

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Jernkontoret med Meritmind AB. Vid frågor om processen eller för mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Linda Rybring, Linda.Rybring@meritmind.se 070-336 13 00. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan, så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida dock senast 2023-12-17.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Jernkontoret logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 jan. 2024 (45 dagar kvar)
Ansök nu