Hoppa till innehåll
På Keolis flyttar vi människor från A till B med hjälp av avancerade tekniska lösningar inom kollektivtrafiken. Vill du vara med och bidra till en viktig del av människors vardag? Har du en passion för data och trivs i ett företag som arbetar mot en hållbar framtid? Då vill vi att du ska söka rollen som Data Analyst på Keolis!

Om rollen

Som Data Analyst på Keolis kommer du att ha en nyckelroll i utvecklingen av vår dataavdelning och vi har en spännande resa framför oss. Du kommer att vara med och sätta färdplanerna för hur vi ska arbeta med data på Keolis. Du kommer att vara ett värdefullt stöd mellan både IT och verksamheten för att identifiera behovet av dataanalys och planera vår roadmap. Som Data Analyst kommer du att stötta kollegor på andra avdelningar med dina analyser och tillsammans med våra involverade kollegor kommer du att arbeta för att förbättra kvaliteten på våra datakällor.

Vem är du?

Som Data Analyst tror vi att du är en målmedveten och strukturerad person med hög analytisk förmåga. Dina analyser kommer att skapa värdefulla insikter för vår verksamhet, och för att nå ut med dessa till övriga inom organisationen behöver du vara skicklig på att skapa och upprätthålla goda relationer med olika typer av människor.

Vi tror också att du är van att arbeta med rapporter och tvådimensionell data i en Microsoft-miljö och har erfarenhet av att hämta data från olika system. Du är också kommunikativt skicklig och har lätt för att växla mellan ett holistiskt och ett detaljerat perspektiv.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har:
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet i en liknande roll.
  • Erfarenhet av att arbeta med Microsoft-produkter som Azure, Azure synapse och PowerBI.
  • Erfarenhet av att arbeta med molnplattformar.
  • Erfarenhet av SQL-databaser.
  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Intresse och driv att utveckla både organisationer och arbetssätt.
  • Utmärkt förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska.
  • Naturligtvis - goda IT-färdigheter, inklusive i Microsoft 365-paketet.
Det är meriterande om du även har:
  • Erfarenhet från transportsektorn eller liknande verksamheter.
Jobba på Keolis

Vi erbjuder dig en blomstrande och affärsorienterad bransch med goda utvecklingsmöjligheter. Keolis är ett globalt företag där du kommer att arbeta för Keolis Sverige. Vi kör trafik över stora delar av Sverige, för närvarande i Dalarna, Karlstad, Uppsala, Göteborg och Stockholm. För att vi ska kunna växa behöver vi bland annat kunna leverera våra tjänster med högre effektivitet och kvalitet än våra konkurrenter.

Som medarbetare är det viktigt för oss att ge dig de bästa förutsättningarna för att du både ska kunna leverera resultat och samtidigt må bra och trivas i din roll. Du som anställd får ett individuellt utformat introduktionsprogram för att ge dig en flygande start.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö präglad av etnisk och kulturell mångfald där klimatet är öppet och vi respekterar varandra. På Keolis har du goda möjligheter att kombinera yrkesliv med privatliv och vi arbetar aktivt för att främja personalens utveckling och växa inom företaget.

Så ansöker du

Du behöver inte skicka ett personligt brev utan det räcker med CV. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester från Alva Labs som hjälper oss att få en objektiv insikt i dina förmågor och din personlighet. Det hjälper oss helt enkelt att fatta mer välgrundade och rättvisa beslut i rekryteringsprocessen. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum då urval sker löpande.

Observera att rollen kan komma att kräva en viss säkerhetsprövning genom bakgrundskontroller.

Kontakt

För frågor om rollen, vänligen kontakta IT-chef HP Larsson, hp.larsson@keolis.se

För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Charlotte Johansson, charlotte.johansson@keolis.se, 076-109 59 45

Facklig representant för Unionen är Nader Akbari, Unionen, 070-508 05 88, nader.akbari@keolis.se

Facklig representant för Akademikerföreningen är Åsa Segersäll, asa.segersall@keolis.se
IT logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov. 2023 (1 dag kvar)
Typ av anställning

Kontaktperson
Charlotte Johansson
Email