Informationssäkerhetsspecialist

Informationssäkerhetsspecialist

Vi på Keolis flyttar människor från A till B med hjälp av avancerade tekniska lösningar inom kollektivtrafiken. Vill du vara med och bidra till en samhällsbärande funktion och vara en del av ett bolag som arbetar mot en mer hållbar framtid? Har du dessutom några års erfarenhet inom områdena IT säkerhet/informationssäkerhet? Då kan rollen som Informationssäkerhetsspecialist hos oss på för Keolis vara någonting för dig!

Om tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att jobba brett med IT-och informationssäkerhet och som kommer utgöra ett stöd till organisationen i säkerhetsfrågor. Som informationssäkerhetspecialist hos oss kommer du vara en nyckelperson i vår verksamhet, och du kommer få vara med och påverka vårt viktiga uppdrag för att göra Sveriges kollektivtrafik säkrare. Rollen som informationssäkerhetsspecialist hos oss är ny, och då behovet för informationssäkerhet växer och branschen för IT Säkerhet ständigt är under förändring kommer du som medarbetare erbjudas goda utvecklingsmöjligheter. I rollen kommer du bland annat, men inte uteslutande arbeta med att:
  • Ta fram styrdokument, instruktioner och lathundar för hur säkerhetsarbetet ska bedrivas samt etablera KPI för området som ska efterlevas
  • Vara en del av cybersäkerhetsforum som är under uppstart samt en CSIRT-grupp (Cyber Security Incident Response Team) som samordnar incidenter inom IT-säkerhetsområdet
  • Ta fram informations- och utbildningsmaterial rörande säkerhet samt genomföra utbildningar för olika grupper
  • Operativ tillse så att konfigurationer och inställningar finns etablerade enligt mål som sätts upp tillsammans med vår IT-avdelning
Det här söker vi

För att du ska känna dig trygg i rollen ser vi gärna att du har ett stort intresse för omvärldsbevakning inom IT Säkerhet, då området ständigt förändras och nya klassificeringar, trender och funktioner dyker upp. Vi ser gärna att du har varit delaktig i ett införande av ramverk eller certifiering kring säkerhet i en organisation, exempelvis ifört ISO 27000 eller andra ramverk för informationssäkerhet (CIS/NIS ramverk). Du ska även ha upplevt och behandlat en, eller flera, säkerhetsincidenter. För att bli framgångsrik hos oss behöver du vara tekniskt kunnig inom Microsoft 356 portalen och b.la förstå hur kryptering av filer och inställningar för att tvätta länkar fungerar. Som person ser vi gärna att du är kommunikativ, initiativtagande och har lätt för att leda dig själv, kunden och andra kollegor. Det är meriterande om du har drivit ett säkerhetsteam, arbetat i en SOC och har erfarenhet från den privata sektorn.

Det här får du från oss

Keolis är ett globalt kollektivtrafikbolag och en stark aktör inom den svenska kollektivtrafiken sedan 20 år tillbaka. Keolis arbetar för att utveckla kollektivtrafiken, förenkla vardagen för resenärerna och bidra till ett mer hållbart resande. Arbetet bedrivs tillsammans med uppdragsgivare och samarbetspartners inom olika län ex. SL, Västtrafik, UL, Skånetrafiken m.fl. För att vi ska kunna växa behöver vi bl. a kunna leverera våra tjänster med högre effektivitet och/eller kvalitet än våra konkurrenter. Det ställer stora krav på våra medarbetare samtidigt som det erbjuder ett högt fokus på utveckling.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö präglad av etnisk och kulturell mångfald där klimatet är öppet och vi respekterar varandra. På Keolis har du goda förutsättningar att kombinera ditt yrkesliv med privatliv och vi arbetar aktivt för att främja vår personals utveckling och växa inom företaget. Vi erbjuder en hybrid arbetsform med möjlighet till att både arbeta hemifrån och tillsammans på plats på vårt kreativa kontor precis vid DN-skrapan på Kungsholmen.

Så här ansöker du

För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Johanna Rhodin som ansvarar för denna rekrytering, mejladress johanna.rhodin@keolis.se. Vår rekrytering sker löpande, vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Johanna Rhodin
Email Mejla Johanna Rhodin
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Marknadsföring, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (11 dagar kvar)