Hoppa till innehåll
Ansök nu
Till Infranords kompetenta och positiva gäng i Årsta söker vi nu en kollega som vill bidra med sin problemlösande inställning och som trivs i ett varierat arbete. Här är samarbete viktigt och du jobbar tätt ihop med dina kollegor.

Tillsammans, respektfullt och professionellt driver vi vårt arbete framåt. Infranord är Sveriges största järnvägsentreprenör och är branschledande på säkerhet.

Som HTSM operatör tillhör du enheten Kundcenter på Infranord. Kundcenter fungerar som en ledningscentral för HTSM-tjänster, felanmälningar och larm. HTSM (huvudtillsyningsman), innebär att man planerar, leder och kontinuerligt övervakar skydd och fordonsrörelser vid D-skydd.

Arbetet pågår 24 timmar om dygnet under årets alla dagar med hjälp av 11 operatörer som jobbar i tre skift. Tjänsten är placerad i våra lokaler i Årsta med närhet till bra kommunikationer.

Arbetsuppgifter:

Kundcenter har två huvudsakliga uppdrag. Det ena är att tillhandahålla huvudtillsyningsman (HTSM) mot interna och externa kunder runt om i hela landet. Det andra är att serva Infranords underhållskontrakt genom att ta emot felanmälningar och kalla ut felavhjälpning.

Som HTSM operatör ansvarar du bl a för att:
 • Säkerställa säkerhet och samordning av trafikverksamheter på spår avstängda för arbete
 • Administrativt förbereda kommande arbeten och överlämningar till kollegor
 • Ta emot, registrera och hantera inkommande ärenden, felanmälningar och larm från våra interna och externa kunder
 • Vid behov sända ut rätt kompetens för felavhjälpning i järnvägsanläggningen
 • Aktivt ta del av och hålla dig uppdaterad om gällande rutiner och information
 • Rapportera förekommande avvikelser
Kvalifikationer:
 • Gymnasieutbildning, alternativt motsvarande kompetens eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Några års erfarenhet från järnvägs- och/eller entreprenadbranschen, eller liknande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Du är bekväm med telefonen som arbetsredskap och har lätt att göra dig förstådd via den
 • Som person är du strukturerad, pedagogisk, noggrann och har hög ansvarskänsla
 • Arbetet kräver vidare att du har ett flexibelt förhållningssätt och är serviceinriktad, allt för att leverera det vi utlovar till våra kunder! Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 • Godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst samt urvalstest genomförs innan beslut om anställning fattas.
Meriterande
 • TSM/HTSM utbildning är meriterande. Saknar du denna utbildning erbjuder vi den i samband med att anställningen påbörjas.
Att arbeta inom järnvägssektorn är viktigt för samhällets utveckling och ett mycket betydelsefullt jobb, både nu och i framtiden. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi önskar därför att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund söker till oss.

Ansökan:

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 800 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
11 okt. 2023 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.

Liknande jobb