Biomedicinsk analytiker till iCellate

Biomedicinsk analytiker till iCellate

Är du Biomedicinsk analytiker med intresse av att arbeta på ett spännande medicintekniskt bolag? iCellate erbjuder diagnostiska tjänster inom områdena cancerdiagnostik och individuell cancerbehandling och söker nu en BMA för att utföra screening och identifiering av cirkulerande tumörceller (CTC) i kliniska prover genom fluorescensmikroskopi. Vi söker dig som trivs i laboratoriemiljö och har erfarenhet av klinisk provhantering och flourescensmikroskopi. Du erbjuds en spännande och utvecklande arbetsplats med engagerade kollegor och en möjlighet att hjälpa patienter att få unik genetisk tolkning som kan möjliggöra individuella behandlingsförslag och ärftlig riskbedömning. Om detta låter intressant för dig - följ med oss på vår resa!
Tjänsten är på heltid med placering i Solna. Vi utvärderar ansökningar löpande och välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Ett normalt blodprov räcker för att iCellate kan upptäcka de celler och tumörfragment som sprider cancer. Sjukdomen kan därigenom upptäckas flera år innan symptom uppstår. I din roll som BMA kommer du vara aktiv i detta analysarbete och säkerställa att den dagliga analysverksamheten på företaget flyter på.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
 • Utföra de dagliga rutinanalyserna vilket innebär screening och identifiering av cirkulerande tumörceller (CTC) i kliniska prover från blod biopsier genom bl.a fluorescensmikroskopi.
 • Arbeta med registrering av kliniska prover i vår databas och beredning av prover för fluorescensmikroskopi-analys.
 • Felsöka och lösa problem vid behov
 • Skriva och granska metod/kvalitets dokument.
 • Arbeta med interna procedurer enligt ISO17025
 • Vid behov bidra till företagets R&D verksamhet.
Vem är du?

Vi söker dig som har:
 • Legitimerad Biomedicinsk analytiker och/eller har MSc inom biomedicin eller likvärdig utbildning.
 • Erfarenhet av rutinanalyser av patientprover.
 • Erfarenhet av flourescensmikroskopi
 • Erfarenhet av diagnostik via mikroskopi inom cancerområdet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Som person är du självgående, strukturerad, analytisk och har lätt för att samarbeta. Noggrannhet i screenings- och identifieringsprocessen är avgörande, och därför har den ideala kandidaten tidigare erfarenhet av att arbeta inom onkologiområdet med mikroskopi för att upptäcka avvikelser på cellnivå. Vi är ett dedikerat team med olika kompetenser på ett entreprenörsdrivet företag där alla ställer upp för varandra och bidrar till en positiv atmosfär. Vi ser framemot att ha dig i vårt team!

Om verksamheten

iCellate utvecklar produkter och säljer Next Generation Sequencing (NGS) baserade diagnostiska tjänster inom områdena cancerdiagnostik och individuell cancerbehandling. iCellates test för tidig upptäckt och behandlingsstyrning av cancer är baserat på ny teknik som med stor känslighet och specificitet fångar sällsynta cirkulerande tumörceller (circulating tumor cells, CTCs) vilka sprider sjukdomen med blodet. iCellate är ett svenskt medicintekniskt bolag grundat 2011. Tekniken bygger på forskning från Karolinska Institutet i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Företaget har genom åren fått många utmärkelser från svenska och internationella institutioner och företag.
För att veta mer om iCellate, besök oss på: www.icellate.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 22 dec 2019 (15 dagar kvar)