Senior IT Projektledare

Senior IT Projektledare

Vill du vara en del av iBinders tekniksprång ovanpå en moderniserad platform, där effektivisering och hållbarhet har blivit allt viktigare? iBinder erbjuder en dynamisk miljö där du kommer att komma in i en mycket spännande fas i bolagets utveckling. Hos oss bidrar alla och det märks. Du kommer att få arbeta med tekniskt mycket duktiga kollegor där den senaste tekniken är i stort fokus och där din påverkan och dina beslut kommer att ha en stor betydelse för våra kunders effektivitet och hållbarhet samt bolagets fortsatta tillväxt.

iBinder startade sin verksamhet som ett SaaS-bolag i Örebro 2006. Bolaget utvecklar och tillhandahåller en digital plattform för effektiv informationshantering och samarbete inom bygg och fastighetssektorn med visionen Foundation for Sustainable Collaboration. Bygg- och fastighetssektorns stora utmaningar består av låg produktivitet, stor resursförbrukning och stor klimat- och miljöpåverkan. Med enkelhet som ledstjärna hjälper iBinder kunder att samarbeta och dela information genom alla faser av en fastighets livscykel för att minska miljöpåverkan; från upphandling till planering, projektering, byggnation och förvaltning.

iBinder är idag är den ledande nordiska digitala plattformen för informationshantering inom bygg- och fastighetsbranschen. Bolaget har vuxit i genomsnitt 25% de senaste tre åren både organiskt i flertal Europeiska marknader (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland och England) och genom strategiska förvärv i Sverige, Finland och Danmark. Efter en stark tillväxt har iBinder idag 112 medarbetare. www.ibinder.com

iBinder vill ta nästa steg med sin tekniska plattform för att kunna dra bättre nytta av de olika fördelar som finns i varje marknad. Med den här ambitionen vill iBinder accelerera sin IT utveckling.

Om tjänsten
I rollen som projektledare kommer du att arbeta med att driva IT-relaterade verksamhetsprojekt. Storleken på projekten kommer att variera och flera av dem kommer att gå parallellt och ha olika beroenden till varandra. Du kommer att arbeta med projekten från start till mål vilket innebär allt från att fånga upp krav från verksamheten, resurssättning, leda och styra projekten, arbeta hands-on med projektaktiviteter, arbeta med projektdokumentation, hålla i projektmöten med såväl interna och externa deltagare i projekten som med styrgrupper samt följa upp och utvärdera projekten. Du kommer att ha budgetansvar i projekten samt arbeta med kostnadsuppföljning av dessa. I det dagliga arbetet kommer du att arbeta nära såväl verksamheten, produktägare, utvecklare, arkitekter samt chefer men även med externa leverantörer.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet samt gärna några års erfarenhet av att ha drivit, ansvarat och implementerat olika typer av komplexa IT-relaterade projekt, gärna hos flertalet olika kunder (du behöver förstå påverkan på och ha en erfarenhet av tekniska beroenden mellan olika typer av leveranser för att få en slutleverans att gå ihop i tid och budget). Vidare har du erfarenhet av förändringsledning där rapportering till ledningsgrupp har varit ett naturligt inslag. Vi ser gärna att du har förståelse för värdet av att arbeta ur ett agilt utvecklingsperspektiv, att du har erfarenhet av SaaS tjänster och hur man där etablerar värde. Vi ser också gärna att du har en god förmåga att omsätta erfarenheten av att driva projekt i styrning, planering och ledning och är van att rapportera ett längre program med flera ingående projekt. Har du teknisk bakgrund som utvecklare eller arkitekt, tidigare erfarenhet av att arbeta i produktbolag, av att arbeta som konsult och av att driva internationella projekt är det mycket positivt. Du uttrycker dig väl i tal och i skrift både på svenska och engelska.

Rollen är varierande och i kombination med iBinders starka tillväxt bidrar den till mycket spännande utvecklingsmöjligheter.

Personliga egenskaper
Då vi är ett prestigelöst gäng som arbetar mot samma mål där hierarkier är långt borta är dina personliga egenskaper mycket viktiga för oss. Vi söker en lugn, trygg person med ett tydligt och hållbart ledarskap, som är duktig på samverkan, som vill ha riktigt roligt på arbetet och som vill vara en del av ett bolag i stark tillväxt. Vi söker dig som är självgående med stark vilja att driva utveckling och ta ägarskap. Du har en naturlig kommunikativ förmåga, är pragmatisk och flexibel, vågar utmana och ta beslut, ser möjligheter och förstår vad som krävs för att få till en leverans.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118 798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 0733 118 726, louise.furugard@p4it.se

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (17 dagar kvar)