Miljö- och kvalitetskoordinator

Miljö- och kvalitetskoordinator

Har du ett genuint intresse av miljö och hållbarhet? Till vårt huvudkontor i Stockholm, Sköndal, söker vi nu en miljö- och kvalitetskoordinator som är driven, engagerad och vill utvecklas tillsammans med ossÄr du noggrann, social och förmedlar kunskap på ett tydligt sätt? Då kan det vara dig vi söker!

vad innebär tjänsten?
Hydroscand finns idag i över 20 länder och är marknadsledande i Skandinavien, inom tjänster och lösningar för slang- och ledningskomponenter. I Sverige och Danmark har vi över 80 slangservicebutiker och ett 60-tal SlangExpress-bussar. Som miljö- och kvalitetskoordinator är dina två huvudsakliga arbetsområden att: vara medlem i kvalitets- och miljögruppen samt vara ansvarig över system för säkerhetsdatablad och kemikalierutiner.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter:
  • Dokumentera riskanalyser för systematiskt arbetsmiljöarbete i kemikaliehanteringssystem.
  • Kontakt med kolleger inom organisationen gällande kemikalier, länkningar mellan system samt utbildning/introduktion i system du ansvarar för.
  • Uppdatering, administration och rensning av system för säkerhetsdatablad.
  • Insatt i krav och regler för kemikalier samt kemikaliehantering.
  • Delaktig i lagbevakning inom kemikalier och miljö.
  • Genomföra interna revisioner och delta på externa revisioner.
  • Ansvara för rutiner i ledningssystemet.
  • Genomföra besiktning av pallställage.
  • Vara delaktig i framtagandet av hållbarhetsredovisning för Sverige och Danmark.
Du blir tillsammans med övriga kollegor i miljö- och kvalitetsgruppen en viktig länk mellan butiker, huvudkontorets avdelningar och ledningsgruppen. Din arbetsort är flexibel och bestäms enligt överenskommelse, men du förväntas delta på regelbundna möten på huvudkontoret i Sköndal. Du rapporterar till Kvalitet- och miljöchefen, som utgår från Stockholm. I rollen ingår det även regelbundna resor till våra butiker i Sverige och Danmark.

Vid tillträde erbjuds du vid behov utbildning inom intern revision, system för säkerhetsdatablad (SDB) samt besiktning av pallställage.

Din Bakgrund
För att trivas i rollen som miljö- och kvalitetskoordinator bör du ha ett genuint intresse för miljö och hållbarhet. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av en administrativ tjänst och som lägst avslutad gymnasieutbildning. Tjänsten förutsätter god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska samt att du förstår och kan uttrycka dig på engelska. Kunskaper inom MS Office är ett krav.

Tidigare erfarenhet från arbete eller kunskaper inom följande ses som meriterande; säkerhetsdatablad (SDB), hållbarhets-, miljö- och kvalitetsarbete, interna och externa ISO-revisioner samt det danska språket.

Personliga Egenskaper
Vi söker en positiv och trevlig medarbetare som vill vara med och utveckla Hydroscand genom ditt brinnande engagemang och din kompetens. Du känner dig bekväm med att hålla presentationer, är kommunikativ och förmedlar kunskap på ett tydligt sätt. Vidare är du en utåtriktad person med god social kompetens, som är van att arbeta i flera olika team och funktioner.

Arbetet är till stor del självständigt, vilket innebär att du är duktig på att planera och prioritera dina arbetsuppgifter med hög ansvarskänsla. För att trivas i rollen behöver du vara intresserad av nya system, vara noggrann, lösningsorienterad och flexibel.

Hydroscand arbetar aktivt för att främja mångfald i alla led och strävar efter en jämnare könsfördelning inom företaget. Därför uppmuntrar vi en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Är du intresserad?
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Elizabeth Smolle (kvalitets- och miljöchef) på telefon: 08-555 990 43.

Sista ansökningsdag är den 30 januari 2023 men urval sker löpande, dröj därför inte med din ansökan.

Vi avböjer, vänligt men bestämt, kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag.

För mer företagsinformation, vänligen besök hydroscand.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Miljö & Djurvård, Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 mars 2023 (38 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hydroscand är ett svenskt familjeföretag som under de senaste 50 åren har vuxit kraftigt, såväl inom Sveriges gränser som globalt. Sedan starten i källarlokalen 1969, har företaget vuxit till en global koncern, med verksamhet i 20 länder. Idag är Hydroscand marknadsledande inom slang och ledningskomponenter och trots att företaget vuxit så pass kraftigt, är vi stolta över att vi har kvar samma familjära kultur som alltid har genomsyrat företaget.

När du blir en del av oss, kastas du in i en värld av slangar som finns nästan överallt. Våra slangar och ledningskomponenter används inom hydraulik, pneumatik och industri och är en viktig kugge för att samhället i stort ska kunna fungera.