Hoppa till innehåll
Ansök nu
Vill du ha en utvecklande roll i en lyhörd och inkluderande organisation? Välkommen till HBV! Vi har känsla för goda affärer och driver offentligt inköp hos allmännyttan framåt!

Vi är förmodligen en av Sveriges bästa arbetsplatser och nu söker vi på HBV en ny controller till vår stabsenhet.

Vilka är vi?
HBV är en inköpsfunktion som ägs av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. Verksamheten drivs utan vinstintressen och eventuellt överskott ges tillbaka till medlemmarna. Vi genomför samordnade upphandlingar av varor och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med dryga 200 ramavtal hjälper vi dagligen våra medlemmar att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster.

Ett samordnat och professionellt inköpsarbete ger stora effekter både genom ekonomiska fördelar och i tryggheten av att enkelt kunna göra avrop mot upphandlade avtal. Allt fler av våra medlemmar ser värdet av att satsa på ett bra inköpsarbete och de ser också värdet av att prioritera sina upphandlings-/inköpsresurser där de ger störst effekt.

Vi erbjuder
På HBV tycker vi att det är viktigt med en arbetsmiljö där medarbetare trivs och mår bra, det ska vara roligt att gå till jobbet. Vi är ett glatt gäng om drygt 50 medarbetare på ett fint kontor centralt i Globenområdet. Vi erbjuder bland annat Rikskortet/Edenred lunchförmån, årskort på SL, friskvårdsbidrag, extra högt semestertillägg, sjukvårdsförsäkring och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Anställningen omfattas självklart av kollektivavtal med tillhörande försäkringar, företagshälsovård och tjänstepension.

Ditt uppdrag
Brinner du för uppföljning och rapportering, analysera mönster och utveckla vår internkontroll och digitala ekonomistyrningstjänster så är detta rätt plats för dig! Du kommer att arbeta i team med vår inköpscontroller, uppföljningsansvarig på inköpsavdelningen och en junior controller.

Ditt huvudsakliga fokus och ansvar kommer att ligga på den interna uppföljningen. Tillsammans med övriga controllers kommer du stötta ekonomienheten med budget, resultat- och månadsrapportering samt diverse analysuppdrag. Du kommer också att arbeta fram ett nytt digitalt rapporteringspaket.

Du kommer att ha ett nära samarbete med vår inköpscontroller vilket till viss del kan innebära att besöka våra medlemmar och kunder och stötta dem i sina inköpsanalyser. Vår hållbarhetsstrateg och såväl ledning som enhetschefer kommer även de att behöva dina tjänster i form av måluppfyllelse och mätning mot nyckeltal samt rapportering.

Du har med din kompetens frihet under ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i och med våra många olika projekt runt om i Sverige. Tillsammans utvecklar vi långsiktigt hållbara affärer för våra medlemmar.

Vem söker vi?
Du har en utbildning på högskolenivå eller likvärdigt, gärna med inriktning ekonomistyrning. Självklart mycket goda kunskaper i Excel och därmed även Pivot. Vi tror också att du har både intresse och kunskap i stödjande stordatasystem som Power BI. Troligtvis har du flera års erfarenhet av arbetet som controller, gärna från både privat och offentlig sektor. Har du dessutom arbetat i en medlemsstyrd organisation så är det meriterande.

Som person tycker du om att träffa andra människor och du har lätt för att skapa kontakt. Du är också nyfiken av din natur och vill gärna utveckla och ligga i framkant både när det gäller siffror och teknik/IT. Eftersom du har en samverkande och stödjande funktion, framför allt internt, men också externt så är du pedagogisk och kommunikativ och tycker om att skapa och förmedla presentationer.

Självklart tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver dina processer strukturerat. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar men är ändå ad hoc vänlig. Du jobbar med många olika saker samtidigt men tappar inte din blick på helheten. Att bygga formella och informella nätverk ser du som en arbetsmetod och du har lätt för att samarbeta, är lyhörd och uttrycker dig på ett välformulerat och engagerat sätt.

Ansökan
Välkommen med din ansökan redan idag men senast 2023-09-25 Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Enhetschef Stab, Rosanna Jederby 08-556 765 38 eller Chef Ekonomi och Stab, Maria Moniér Melin 08-556 765 22.
Facklig representant för Unionen, Maria Nyquist på 08-124 306 04.

Som medlem i Fastigo, Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation omfattas våra anställda av schyssta villkor, trygga och moderna kollektivavtal samt bra pensionslösningar. Det ger oss som arbetsgivare ett tydligt regelverk och trygga förutsättningar för anställningar och för personalfrågor
Mer info
Kontaktperson
Rosanna Jederby
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

HBV, Allmännyttans inköpsfunktion, startade 1952 och är en ekonomisk förening och vi ägs av våra medlemmar allmännyttan. Som enskilt bolag kan det vara svårt att påverka sina leverantörer men tillsammans kan vi ställa hållbara krav på marknaden och därmed utveckla och förbättra kvaliteten på framtidens produkter och tjänster till allmännyttan.

Tillsammans med våra medlemmar och kunder omsätter vi cirka 3,3 miljarder kronor per år och vi står bakom inköp till fler än 855 000 allmännyttiga bostäder och lokaler runt om i Sverige.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare