Hoppa till innehåll
HL Display 29 juni logotyp

Business Controller M&A till globala HL Display

Ansök nu

Här finns chansen att bli en viktig del av Group Finance-teamet hos HL Display, en ledande global leverantör av butikslösningar för varuexponering och kommunikation.

Nu söker vi en erfaren och engagerad Business Controller med starkt intresse för att jobba med M&A för att förstärka vårt växande team. I denna nya roll får du möjlighet att kombinera din gedigna erfarenhet inom redovisning och med ditt intresse för M&A. HL Display befinner sig på en spännande tillväxtresa med flera förvärv, vilket innebär att behovet ökar av att driva finansiell integration och stegvis lotsa in förvärvade bolag HL gruppens rapporterings-, styr- och governance modeller. Vi behöver därför förstärka vårt Group Finance-team med dig som dels kan stötta och driva hela M&A processen, dels jobba som Business controller och utveckla HL gruppens Business controlling. Du har god förståelse för dynamiken mellan de ekonomiska processer och de kommersiella och operativa aspekterna. Du tillhör Group Finance teamet om 10 personer, rapporterar till CFO och är stationerad på vårt huvudkontor i Nacka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business controller / M&A:

  • Ansvara för den finansiella DD-processen
  • Ansvara för avslut av transaktionsprocessen i form av tillträdesbokslut
  • Förbereda och genomföra den finansiella integrationen för avsedda förvärv
  • Stötta SPA-processen
  • Självständigt driva processförbättrings- och effektiviseringsprojekt inom HL Gruppen för att säkerställa kvalitet
  • Delaktig i HL Gruppens budget, prognos & bokslutsprocess


Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk utbildning kombinerat med gedigen erfarenhet av både redovisning och controlling, gärna med internationell miljö och förståelse i bagaget.

För att bli framgångsrik i rollen har du goda kunskaper i något ERP system, rapporteringssystem, Power BI och Excel. Vi ser gärna att du drivs av att jobba med ständiga förbättringar av processer och rutiner. Vidare har du mycket goda kunskaper i både tal och skrift i engelska och svenska.

Dina personliga egenskaper och vad företaget kan erbjuda dig:
Förutom din professionella kompetens är personlighet avgörande för oss. Vi söker någon som kan förstå vår verksamhet och har förmågan att hantera förvärv av familjeägda bolag. Vi värdesätter ödmjukhet, kommunikation och förmågan att arbeta väl i ett operativt team. Du är prestigelös i den bemärkelsen att du gärna hoppar in där och när det behövs, trivs med att jobba i team och samtidigt har god kapacitet att leda dig själv. Du är trygg i att arbeta med förändring och har förmågan att successivt förändra och driva processer framåt.

För rätt person erbjuder vi en plats på vår spännande tillväxtresa framåt, i ett välfungerande Group Finance team med kompetenta kollegor i ett mycket stabilt bolag, där processer, rutiner och arbetssätt finns etablerade.

 

Placeringsort: Nacka, Stockholm

Om företaget:
HL är en global ledare av butikslösningar för varuexponering och kommunikation och hjälper kunder runt om i världen att skapa en bättre shoppingupplevelse. HL grundades 1954 och finns nu i mer än 70 länder och har lösningar installerade i 330 000 butiker, och hjälper kunder att öka försäljning, inspirera konsumenter, driva automatisering och minska svinn. De tre kundsegmenten är dagligvaruhandeln, varumärkesleverantörer och fackhandeln. HL Display Group har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige och har egna säljbolag i 23 länder som täcker 39 marknader samt distributörspartners som globalt täcker de återstående marknaderna. De åtta produktionsanläggningarna finns i Sverige, Polen, Storbritannien, Tyskland och Kina och hanterar en mängd olika industriella processer, inklusive plast- och metalltillverkning, tryck och montering. Bolaget har över 1 300 anställda och en årlig nettoomsättning på cirka 2 miljarder SEK. HL är ett helägt dotterbolag till den börsnoterade svenska företagsgruppen Ratos.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Marie Edström Barter 070-509 94 14 eller Jessica Blomgren 073-942 58 91.

Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 okt. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare