Talent Acquisition Specialist

Talent Acquisition Specialist

Talent Acquisition Specialist

Har du ett passionerat intresse för rekrytering och en bred erfarenhet av allt från volymrekrytering till search? Längtar du efter att vara i ett sammanhang där du har möjlighet att påverka och utveckla processer och arbetssätt samt även jobba med employer branding och attraktionsfrågor? Då tycker vi att du ska läsa vidare.

Om rollen

Som Talent Acquisition Specialist på Keolis kommer du ha en bred roll med varierande uppgifter där tyngden ligger på volymrekryteringar, men du kan även komma att täcka upp med search efter specialister och tjänstemän vid behov. Du kommer ha lokalt rekryteringsansvar över delar av trafikområdena i Stockholm och tillhöra ett centralt inhouseteam bestående av andra rekryterare.

Arbetsuppgifter
  • Ansvar för rekryteringsprocessen från ax till limpa. Det vill säga allt från kravprofilsarbete till urval, intervjuer, bokning av tester och anställning
  • Samarbeta med rekryterande chefer, utbildningsansvariga och andra kollegor kring strategier för att kartlägga kommande rekryteringsbehov.
  • Utveckla och förbättra Keolis kandidatrelationer och bygga talangpooler.
  • Utbilda och coacha rekryterande chefer i rekrytering.
  • Medverka i employer branding-initiativ samt utveckla samarbete med viktiga stakeholders.
  • Bidra till att öka inflödet av olika typer av målgrupper där det råder kompetensbrist.
  • Bidra till att utveckla våra rekryteringsprocesser och arbetssätt.
  • Bidra till att utveckla datadrivna rekryteringsmetoder.
Om dig

För att du ska blir framgångsrik tror vi att du har en relevant eftergymnasial utbildning samt några års erfarenhet av brett rekryteringsarbete, helst av både volymrekrytering och specialistrekrytering. Du bör vara van vid att rekrytera med känsla för olika målgrupper samt gilla tanken på att ta ett bredare ansvar. Vi söker dig som har ett konsultativt sätt att arbeta med kandidater och chefer och som ser värdet av att lära känna vår organisations alla delar.Vårt erbjudande


Keolis är en av Sveriges största aktörer inom kollektivtrafik vilket gör oss till en trygg arbetsgivare. Vi är i dagsläget nära 5000 anställda varav majoriteten är busschaufförer. För att dessa ska kunna göra sitt jobb - det vill säga tillhandahålla hållbara mobilitetslösningar för resenärer - så krävs det att resten av organisationen består av kompetens i form av specialister, tjänstemän och chefer. Kompetens du inte bara kommer att få vara med och hitta, utan även få chans att följa på håll i deras resa på Keolis.

Vi erbjuder en arbetsplats med möjlighet att utveckla och förbättra både på kort och lång sikt. Vi din sida kommer du ha engagerade kollegor och chefer. På Keolis erbjuds du möjlighet att påverka din fysiska arbetsplats. Vi arbetar flexibelt men vi ser helst att du bor i Stockholm.

Chefen har ordet

Hej! Jag heter Frida Karlin och är Talent Acqusition manager (eller rekryteringchef) på Keolis. Vi står inför en rolig men också delvis utmanande period framför oss där du som rekryterare både får ta stort ansvar lokalt men också bidra till att utveckla rekryteringsprocessen samt aktiviteter för att attrahera nya medarbetare till hela bolaget.

För att passa in i teamet bör du trivas med frihet under ansvar samtidigt som jag vill att vi har ett tätt samarbete både inom teamet centralt och med andra kollegor lokalt. Jag tror på att med engagemang och ihärdighet kommer vi tillsammans lyckas med uppdraget att attrahera och rekrytera rätt medarbetare till Keolis och på det viset skapa stort värde till Keolis framgång.

Jag ser fram emot att träffa dig i processen.

Så ansöker du

Välkommen att registrera din ansökan i form av ett CV. Vi kommer även ställa några korta frågor angående din tidigare erfarenhet av rekrytering när du ansöker. Observera att urval och intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg från Alva Labs.

Varmt välkommen med din ansökan!

För frågor gällande rollen kontakta Frida Karlin, Talent Aquisition Manager, frida.karlin@keolis.se

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Charlotte Johansson, rekryterare, charlotte.johansson@keolis.se

För fackliga frågor kontakta:

Nader Akbari, Unionen, nader.akbari@keolis.se

Michael Lindqvist, Akademikerföreningen, tfn: 072-515 18 60, michael.lindqvist@keolis.se
Mer info
Kontaktperson Charlotte Johansson
Email Mejla Charlotte Johansson
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)