Hoppa till innehåll
Hemfrid i Sverige AB logotyp

Business Controller till Hemfrid

Hemfrid är idag Sveriges största leverantör av tjänster i hemmet och har sedan 2021 Fidelio Capital som huvudägare. Bolaget är just nu i en väldigt expansiv fas. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla bolaget och växa i din roll som Business Controller!

Rollen som Business Controller

I denna roll jobbar du verksamhetsnära med olika finansiella och operationella frågeställningar. Business Controller hos Hemfrid kommer du att hämta in, kvalitetssäkra och analysera data från verksamheten vid månadsbokslut samt vara delaktig i att upprätta budget och prognoser. Utöver detta kommer du att utföra ad-hoc analyser, upprätta Business case och vara delaktig i utvecklingsprojekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Analysera och bearbeta stora mängder data/information
  • Säkerställa rapporteringen och ta fram rapporter/beslutsunderlag
  • Delta i business reviews av affärsområden och supportfunktioner
  • Vara delaktig i budget och prognosarbetet
  • Kontinuerlig utveckling av KPI'er
  • Ad-hoc analyser och underlag för investeringsbeslut
  • Effektivisera och optimera systemstöd och processer
Du rapporterar till Head of Business Control och kommer att ingå i ett finansteam på 8 personer. Tjänsten är placerad i fina, ljusa lokaler på Rosenlundsgatan med Södra station på några minuters avstånd.

Vem är du?
Vi ser att du har några års erfarenhet från Transaction Services eller har arbetat några år som Business Controller samt har en akademisk examen inom ekonomi. Du har även erfarenhet av att hantera och analysera stora datamängder och har lätt för att summera resultatet i presentationer för olika mottagare. Du har mycket goda kunskaper i Excel och du är flytande i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av Power BI, Unit4 / UBW eller Salesforce samt har tidigare erfarenhet av entreprenöriellt / riskkapitalägt bolag.

Som person har du en stark analytisk förmåga, är lösningsorienterad och initiativtagande. Du är vidare en social och kommunikativ person som trivs i en föränderlig miljö med många kontaktytor och du har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation som har stor trovärdighet på marknaden och som aldrig står stilla. Självklart har vi kollektivavtal, olika förmåner och schyssta villkor! Hemfrid har utsetts till ett av 2021-års Karriärföretag och har under åren fått ta emot utmärkelser så som Mäster-Gasell, ett av Sveriges 12 Best Managed Companies och har även tilldelats priset Digital Workplace Award.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Hemfrid med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme, helene.werme@mpya.se. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 apr. 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hemfrid startade 1996 som enkel idé om hur fler ska orka mer. Vi är idag över 2 000 medarbetare från över 40 olika länder över hela världen som hjälper våra kunder med städning, fönsterputs, flytt, trädgårdstjänster, barnpassning, enkla hantverk och många andra tjänster i hemmet. Att förenkla vardagen för våra kunder är vår främsta drivkraft. Vårt huvudkontor finns i Stockholm och vi bedriver även verksamhet i Göteborg, Malmö, Linköping, Uppsala och Västerås med omnejd. Läs gärna mer om oss på hemfrid.se.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare