Hoppa till innehåll
Är du Heimstadens nya Drifttekniker i Stockholm?
Heimstaden har en vision om att förenkla och förgylla våra kunders liv genom omtänksamma boenden – Friendly Homes. Vår ambition är att växa på ett ansvarsfullt och hållbart sätt tillsammans med samarbetspartners som delar våra värderingar. Vi har ett livslångt perspektiv på våra fastigheter, vilket innebär att vi bygger, utvecklar och förvaltar hållbara och moderna hem med rätt standard.

Heimstaden växer så det knakar och vi söker nu ännu en service-minded kollega inom driftteknik och hoppas att du är den vi söker. Har du erfarenhet av teknisk fastighetsdrift och brinner för att effektivisera byggnaders energianvändning, dess miljöpåverkan och kostnader - då har Heimstaden uppdraget till dig!

Hur ser din arbetsdag ut?
Inom Heimstaden är vi duktiga på att minska vår energianvändning och på detta sätt minska påverkan på miljön. Vi arbetar fokuserat med Hållbarhetsfrågor. Placeringen för denna tjänst är Stockholms stad och närliggande förorter. Du kommer ingå i ett team med engagerade kollegor, ett glatt gäng där det är högt i tak och där vi har genuint roligt tillsammans. Vi stöttar varandra i de dagliga utmaningarna och har en bra sammanhållning.

I rollen som drifttekniker ansvarar du för att ur ett energi-, ekonomi- och miljöperspektiv, operativt arbeta med att driftsäkra och optimera den tekniska utrustningen i alla fastigheter. Du kommer i denna roll att rapportera till vår svenska driftchef som sitter placerad i Malmö. Du ansvarar även för att utföra mindre reparationer och underhåll på fastighetssystemen.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra lokala Facility Managers och Technical Property Managers samt våra fastighetsskötare som du också kommer stötta och utveckla i deras arbete.

I din roll ansvarar du för:
  • Energiuppföljning i vårt energiuppföljningssystem och driftövervakning
  • Löpande energi- och driftoptimering av fastigheternas tekniska installationer såsom värme, ventilation, kyla, styr- och övervakningssystem
  • Genomföra och driva projekt för att minska vattenanvändningen
  • I dialog med våra Facility Managers och lokaluthyrare initiera åtgärder som minskar energianvändningen
  • I tekniska frågor fungera som kontaktyta mot lokala energibolag
  • Utföra avhjälpande och förebyggande underhåll av teknisk utrustning
  • Medverka i projekt rörande driftsutrustningar gällande funktioner, materialval, drift- och skötselinstruktioner m.m.
Vad ska du ha för erfarenhet?
Vi söker dig som har tekniskt gymnasium inom drift- underhåll alternativt YH-utbildning inom området eller annan relevant yrkeserfarenhet. Har du dessutom kompletterande utbildning inom driftoptimering/energieffektivisering ser vi det som ett plus.

Du har erfarenhet av drift- energioptimering inom ventilation, värme och styr- och övervakningssystem samt teknisk kunskap för bedömning av åtgärder och upphandling av entreprenörstjänster. Vi arbetar långsiktigt med tydliga mätbara mål för orten och dess fastigheter med avseende på energi- och vattenanvändning.

Det är en stor fördel om du arbetat med energi och drift av kommersiella lokaler, tex butiker eller restauranger.

För att lyckas och trivas i din roll är du nyfiken och har lätt att lära. Du kommer att arbeta självständigt och behöver en god förmåga att ta mycket eget ansvar och fatta egna beslut. Med din kommunikativa förmåga förväntas du ha en god vilja vara hjälpsam, lyhörd och med pedagogisk förmåga tycka om att utveckla andra.

Analyser och framtagande av rapporter för vår energistatistik är en viktig ingrediens för att lyckas. Har du arbetat i Vitec Energiuppföljning innan vore vi oerhört glada, men kan du andra system sedan tidigare är det säkert en snabb sak för dig att lära dig. Även hanteringen kring vår fortsatta uppbyggnad av energimätning och övriga smarta energilösningar kommer ligga tryggt hos dig.

För tjänsten krävs det att du har B-körkort. Är du dessutom någon med glimten i ögat som vill vara med i vårt team med Heimkänsla och ambitiösa mål, så kommer du trivas hos oss!

Ansökan
Personligt brev och CV välkomnas senast den 31 mars 2023. Vi kan komma att göra löpande urval och intervjuer och välkomnar därför din ansökan redan idag.

Som en del av vår rekryteringsprocess genomför vi en bakgrundskontroll innan anställning kan bli aktuell. Vi använder bakgrundskontroller från SRI. Här kan du läsa mer om hur en bakgrundskontroll går till: https://sri.se/faq-kandidat-bakgrundskontroll/
Mer info
Kontaktperson
Roland Larsson
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Våra värderingar är oerhört viktiga för oss; Care, Share och Dare. Här har alla våra medarbetare ansvar för att dessa genomsyras i vardagen, i både smått och stort. Läs gärna mer om vad våra medarbetare tycker om hur det är att jobba hos oss: https://heimstaden.com/jobba-har/

Då du inte bara ska välja oss utan vi ska välja varandra, har slutkandidater även möjlighet att ta referenser på sin nya chef - en transparens vi förordar och tror mycket på!

För att matchningen oss emellan ska bli så bra som möjligt och att vi ska ha en så enhetlig process som möjligt, har vi på Heimstaden valt att inte längre be om några personliga brev i din ansökan samt att tydligare arbeta med tester i vår rekryteringsprocess. Uppfyller du skallkraven får du göra ett personlighetstest och ett problemlösningstest. Testerna hjälper oss att kunna matcha rätt person med rätt jobb. På detta sätt ökar vi chansen för att du som blir anställd kommer att trivas hos oss och att du har rätt förutsättningar för att lyckas i din roll.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare