Hoppa till innehåll
Handelsbanken logotyp

Utvecklare Java EE till Handelsbanken i Stockholm

Vill du kunna påverka och få din röst hörd hos en av Sveriges största banker? Handelsbanken i Stockholm söker en Javautvecklare.

Vårt team ansvarar för de inloggade tjänster som miljontals företagskunder interagerar med. För oss på Handelsbanken är det personliga, trygga och tillgängliga mötet med vår kund allra viktigast, vare sig det sker med en rådgivare eller genom självservice i våra digitala lösningar (app och webb). Vår framgång ligger i att möta kundens behov och i vår fortsatta satsning på digitalisering hamnar du här i ett prioriterat och strategiskt viktigt område. Vår teknikstack består av Java EE och tillhörande verktyg, Git, Maven och Typescript och React i front.

Vi erbjuder dig
  • En trygg arbetsplats som vill att du trivs och mår bra. Vi är stora nog att erbjuda vidareutveckling och variation, men små nog att kunna se, lyfta och höra varandra
  • Omfattande förmånspaket, personalränta, konkurrenskraftig pensionsplan, subventionerade banktjänster, hälsovård, lunch med mera
Det här gör du hos oss

Ditt fokus kommer ligga på att bygga, testa och releasa backendfunktionalitet och integrationer i Java EE. Vi bygger långsiktiga och tillgängliga lösningar som går att använda i både webb och app. För att säkerställa kvalitet (och för att vi tycker det är kul) kodgranskar samt par- och mobbprogrammerar vi. Vi brukar se till att så ofta vi kan jobba två på en feature.

Vi äger våra lösningar hela vägen till release och vidareutveckling. Vi, som alla andra utvecklingsteam på banken, har stort mandat tillsammans med våra arkitektkollegor för att säkerställa att vi värnar om både detaljerna och helheten.

Ditt team och arbetsplats

Vi tillhör verksamhetsområdet Digitala Mötesplatser och är ett av flera utvecklingsteam som ansvarar för de lösningar där kunderna möter och interagerar med oss digitalt. Vi är ett team på 7 personer, med frontendutvecklare, backendutvecklare, testare samt Scrum Master och Product Owner . Vi träffas på kontoret på Torsgatan ungefär 3 gånger i veckan.

Handelsbanken jobbar enligt ramverket SAFe (Scaled Agile Framework) där en planeringsperiod består av fyra utvecklingssprintar och en innovationssprint där respektive sprint är två veckor lång.

Mer om dig

Du trivs i att samarbeta med andra och lösa problem tillsammans, och tar dig an uppgifter självständigt. Du jobbar med ett målfokus och en flexibel inställning till att vi lär oss mer på vägen mot målet och ibland får tänka om och tänka nytt. Om du utöver det tycker om att utveckla din egen kunskap och vill växa på sikt tror vi att du kommer trivas med oss!

Erfarenhetsmässigt har du arbetat som Javautvecklare flera år och är trygg i hantverket, med goda kunskaper inom Java EE-teknologier (ex. JAX-RS, JAXB, CDI och BVAL). Du har erfarenhet eller intresse av TDD samt erfarenhet av Git och Maven. Vårt arbetsspråk och vår dokumentation är på svenska och vi jobbar med och mot våra internationella kollegor och marknader, vilket gör att vi söker dig som är bekväm med både svenska och engelska som arbetsspråk.

Det är ett plus, men inte ett krav om du har erfarenhet av Teamcity eller liknande CI/CD-verktyg, JAX-WS, JPA, JTA och JMS. I och med att vi jobbar enligt SAFe-modellen är även erfarenhet av det eller liknande arbetssätt meriterande.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Mikaela Ströberg
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen - såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt. Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Förutom våra hemmamarknader finns vi representerade i Luxemburg och USA för att kunna stötta våra privatkunder och företag när de behöver hjälp med sina utländska bankaffärer.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare