Hoppa till innehåll
Handelsbanken logotyp

Lösningsarkitekt inom ITSM till Handelsbanken

Här erbjuds du möjligheten att axla rollen som Lösningsarkitekt inom flödes- och ärendehantering hos Handelsbanken!

I rollen som Lösningsarkitekt inom ITSM-processer får du chansen att delta i flera spännande projekt inom banken. Du får möjlighet att vara delaktig i att vidareutveckla Handelsbanken till en mer fokuserad bank med mindre komplexitet. Här blir den person som ansvarar för arkitekturfrågor och kommer att driva den arkitekturella helheten inom ett expansivt område. Din kompetens värderas högt och du erbjuds ett stort eget ansvar och stora möjligheter att ta egna initiativ.

Varmt välkommen till oss!

Vi erbjuder dig

Här blir du en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet. Du får en hög tilltro i din yrkesroll och en stor frihet att kunna påverka beslut och processer. Du erbjuds också:
  • En arbetsgivare med ett väl integrerat hållbarhetstänk. Handelsbanken är medvetna om vilken påverkan de har på samhället i stort. Att agera långsiktigt och ansvarsfullt har länge varit en viktig del i arbetet
  • En arbetsplats där jämställdhet, mångfald och inkluderande kultur är en del av våra grundläggande värderingar och som ska vara självklart i det dagliga arbetet. Hos oss är alla lika viktiga och våra skilda bakgrunder och erfarenheter gör att vi alla kan bidra till verksamheten med olika perspektiv
  • Möjligheten att utvecklas i en agil miljö samt kompetenta kollegor med stort engagemang och mycket arbetsglädje. På Handelsbanken finns utrymme att växa både personligt och professionellt
Det här gör du hos oss

Rollen som Lösningsarkitekt hos Handelsbankens område för flödes- och ärendehantering är ny satsning där du erbjuds möjligheten att vara med och i utformningen av rollen. Du är övergripande ansvarig för att arkitekturen för de interna applikationerna samverkar. Ditt arbete sker i nära samarbete med Roadmap-arkitekterna, Scrum Masters och produktägarna kring pågående aktiviteter. I samråd med verksamheten agerar du kravställare och realiserar kraven i nära samarbete med utvecklarna. Vidare är du delaktigt i externa upphandlingar där du genom din tekniska expertis har möjligheten att påverka både verktygsval och processer.

I din roll kommer du:
  • Ansvara för den övergripande målarkitekturen för området
  • Arbeta nära verksamheten i syfte att tillgodose krav och önskemål
  • Ta fram design, lösningar och framställa arkitekturdokument
Ditt team och arbetsplats

Som Lösningsarkitekt inom området Flödes- och ärendehantering kommer du vara en del av ett team med engagerade kollegor som tillsammans jobbar för att vidareutveckla och förbättra flödes- och ärendehanteringssystemen internt på Handelsbanken. På området arbetar idag strax över 20 personer med en bred blandning av kompetenser och personligheter. Handelsbanken sitter i nyrenoverade lokaler på Gärdet i Stockholm och erbjuder möjlighet till distansarbete.

Mer om dig

Vi söker dig som både kan driva ditt eget arbete framåt självständigt samtidigt som du trivs att arbeta i nära samarbete tillsammans med andra. Du strävar efter att nå goda resultat i din roll, tar egna initiativ och besitter en god teknisk förståelse. Du är kommunikativ och tänker ur en strategisk synvinkel. Vidare trivs du i en roll som innefattar beslutsfattande och du är van att prioritera dina arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från en liknande roll som lösningsarkitekt. Har du arbetat i en roll som exempelvis applikationsspecialist inom ITSM-processer är det också intressant. Du har förståelse för tekniken och kan översätta det tekniker säger till verksamheten och vice versa. Du är van att lyfta blicken och arbeta strategiskt snarare än djupt tekniskt. Slutligen talar och skriver du obehindrat på både svenska och engelska.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Emil Lindberg
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen - såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt. Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemma-marknader Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Utanför hemma-marknaderna har banken filialer och representantkontor som stödjer våra kunder med deras internationella affärer.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare