Hoppa till innehåll
Handelsbanken logotyp

Java Tech Lead till Handelsbanken i Stockholm

Ansök nu
Är du en erfaren Java-utvecklare, redo att ta större ansvar? Handelsbanken i Stockholm söker en Java Tech Lead.

Välkommen till det team som ansvarar för Handelsbankens inloggade tjänster för företagskunder! I rollen som Java Tech Lead hos oss arbetar du med att bygga och vidareutveckla vår backendfunktionalitet, samtidigt som du har ett helhetsperspektiv över de backend-lösningar teamet levererar. Du arbetar med Java EE, Git, Maven och verktyg för CI/CD.

Vi erbjuder dig
  • En arbetsgivare stor nog att kunna erbjuda vidareutveckling och variation - men också att du trivs, mår bra och får din röst hörd
  • Ett omfattande förmånspaket innehållande bland annat mycket förmånlig pensionsplan, personalränta, subventionerade banktjänster och hälsovård
Handelsbankens framgång är det personliga, trygga och tillgängliga mötet med vår kund - vare sig det sker digitalt, via självservice eller fysiskt. Detta, tillsammans med att vi fortsatt satsar på digitalisering gör att du hamnar i ett strategiskt viktigt och prioriterat område av vår verksamhet.

Det här gör du hos oss
  • Bygger, testar och produktionssätter backendfunktionalitet och integrationer i Java
  • Agerar brygga mellan teamets backendutvecklare och intressenter runtom teamet, såsom arkitekter och systerteam
  • Är bollplank för de övriga Java-utvecklarna i teamet i frågor om ex. utveckling, tekniker, lösningar och funktioner
Våra lösningar används i både webb och app. För att säkerställa kvalitet (och för att vi tycker det är kul) kodgranskar samt par- och mobbprogrammerar vi så ofta vi kan.

Ditt team och arbetsplats

Vi tillhör verksamhetsområdet Digitala Mötesplatser och är ett av flera utvecklingsteam som ansvarar för de lösningar där kunderna möter och interagerar med oss digitalt. Vi är ett team på 7 personer, med frontendutvecklare, backendutvecklare, testare samt Scrum Master och PO. Vi träffas på kontoret på Torsgatan ungefär 3 gånger i veckan.

Handelsbanken jobbar enligt ramverket SAFe (Scaled Agile Framework) där en planeringsperiod består av fyra utvecklingssprintar och en innovationssprint där respektive sprint är två veckor lång

Mer om dig

Vi söker dig som arbetat som Javautvecklare flera år, med goda kunskaper inom Java EE-teknologier (ex. JAX-RS, JAXB, CDI och Bean Validation), Git, Maven och erfarenhet av Teamcity eller liknande CI/CD-verktyg. Du har hunnit bli så trygg i hantverket att du kan ta ett helhetsperspektiv, ett större coachande och ansvar för att ta fram lösningsförslag. Vi söker dig som är bekväm med både svenska och engelska som arbetsspråk.

Du trivs i att samarbeta med andra och lösa problem tillsammans. Du jobbar med ett målfokus och en flexibel inställning till att vi lär oss mer på vägen mot målet och ibland får tänka om och tänka nytt.

Meriterande är erfarenhet av JAX-WS, JPA, JTA, JMS, Java EE Security, samt vana av att arbeta inom SAFe-modellen.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson
Mikaela Ströberg
Telefon
Email
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen - såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt. Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Förutom våra hemmamarknader finns vi representerade i Luxemburg och USA för att kunna stötta våra privatkunder och företag när de behöver hjälp med sina utländska bankaffärer.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare