IT tekniker – Swift till Handelsbanken

IT tekniker – Swift till Handelsbanken

IT tekniker som i ett nära samarbete med både IT och affär vill ansvar för Handelsbankens globala Swift miljö

Är du en IT tekniker som tilltalas av en teknisk miljö som ständigt utmanar dig? Här får du en varierad roll för att tillsamammans med teamet ansvar för en av Handelsbankens mest kritiska system. Vi lovar dig en spännande vardag i en bank i förändring av teknik, arkitektur och arbetssätt med tech i fokus!

Vi erbjuder dig
  • Möjlighet att både bredda och fördjupa dig inom ett växande område med oändliga karriärvägar under ett och samma tak på sikt
  • Involveras i en av de största infrastrukturella förändringarna på många år med att bygga en framtidssäkrad Swiftlösning
  • Jobba nära ett kompetent team av andra IT tekniker och IT specialister
  • Bli en del av en arbetsgivare med ett väl integrerat hållbarhetstänk
  • En trygg arbetsgivare där människan alltid är i fokus, så du är garanterad en bra balans mellan jobb och privatliv
Det här gör du hos oss

Vi söker en IT tekniker som tillsammans med teamet kommer att ha applikatoriskt ansvar för Swift miljön. Systemet transporterar meddelanden in och ut där den största delen är betalningar och därefter värdepapparsinformation och corporates actions. Du kommer bl.a:
  • Arbeta med installation, konfiguration och felsökning av de olika komponenter som ingår i systemet
  • Koordination av mindre uppdrag, förstudier, analyser och viss utredning
  • Stötta ca 60 system att transportera meddelanden in och ut
  • Involveras i arbetet att flytta över flöden till den nya Swift-lösning
  • Kontinuerligt hålla dig uppdaterad inom Swift samt optimering av vår lösning
Ditt team och arbetsplats

Vi är ett agilt team bestående av både tekniker och verksamhet som jobbar tätt tillsammans. Utöver ditt närmaste team kommer du ha ett tätt samarbete med andra grupperingar och projekt i banken. I tjänsten ingår beredskap ungefär var femte vecka.

Vi jobbar enligt ramverket SAFe (Scaled Agile Framework) där en planeringsperiod består av fyra utvecklingssprintar och en innovationssprint där respektive sprint är två veckor lång.

Vi sitter centralt i Stockholm på Valhallavägen och erbjuder flexibilitet att varva arbete på kontoret och hemifrån utifrån verksamhetens behov.

Mer om dig

Vi söker dig som har bra erfarenhet av Linux och/eller Windows servermiljö. Du är en IT generalist som gärna vill både fördjupa dig och bredda dig med bra erfarenhet av bl.a nätverk och databaser (Oracle DB meriterande). Eftersom bankens SWIFT-lösning är ett mycket tids- och affärskritisk system ser vi gärna att du har jobbat med liknande system tidigare.

Utöver dina tekniska färdigheter lägger vi stor vikt på din personlighet då vi söker en person som vill vara med och driva teamet framåt. Därför är egenskaper som god social förmåga, initiativtagande och lösningsorienterad viktiga i denna roll. Här är man aldrig ensam med ett problem och mycket sker i ett samarbete varför vi gärna ser en person som motiveras av det. Vi ser även det som viktigt att du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska då detta är ett globalt system med många kontaktytor.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Sandra Peiper
Telefon 0709-563946
Email Mejla Sandra Peiper
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Handelsbankens idé om hur vi ska driva vår bank bygger på tilltro och respekt för den enskilda individen - såväl kund som medarbetare. Bankens decentraliserade arbetssätt skapar delaktighet och ger varje medarbetare möjlighet att påverka bankens verksamhet. Att arbeta i Handelsbanken handlar främst om relationer med andra människor, oavsett om det sker i ett fysiskt möte eller digitalt. Handelsbanken bildades 1871 och är Stockholmsbörsens äldsta företag. I dag är Handelsbanken en av världens starkaste banker med en stark lokal förankring. Vi har rikstäckande kontorsnät på våra hemmamarknader Nederländerna, Norge, Storbritannien och Sverige. Förutom våra hemmamarknader finns vi representerade i Luxemburg och USA för att kunna stötta våra privatkunder och företag när de behöver hjälp med sina utländska bankaffärer.