Financial Crime Prevention Officer till Handelsbanken i Stockholm

Financial Crime Prevention Officer till Handelsbanken i Stockholm

Nu söker Meritmind en Financial Crime Prevention Officer till Handelsbanken i Stockholm. Du kommer att tjänstgöra som handläggare inom Handelsbanken Sveriges FCP-funktion som ansvarar för att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism inom den svenska verksamheten. Tjänsten är initialt ett konsultuppdrag på heltid som beräknas starta i februari och pågå till juli 2023.

Om rollen:

Som Financial Crime Prevention Officer har du en spännande och viktig roll på banken, där du bedömer hot, analyserar risker och genomför riskmitigerande åtgärder. Arbetet är inriktat mot finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker där uppdraget är att inom befintliga instruktioner utföra kundkännedom på finansiella institutioner inklusive korrespondentbanker. I rollen ingår bl. a. informationsinsamling, riskbedömning och analys av motparterna. I gruppens ansvar ingår också att besvara externa frågor från andra finansiella institutioner.

Du erbjuds en arbetsmiljö där arbetet med att identifiera och motverka finansiell kriminalitet är i fokus. Målet är att arbeta balanserat och pragmatiskt med dessa frågor och vi försöker alltid att hitta det mest effektiva sättet att lösa uppgifter.

Arbetet bedrivs på plats i fina lokaler på kontoret i centrala Stockholm.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som
* Har tidigare erfarenhet från arbete mot finansiell kriminalitet
* Är en prestigelös person med god analytisk förmåga och hög integritet i arbetet
* Är strukturerad och noggrann och klarar av att prioritera och leverera mot deadlines
* Är drivande, ansvarstagande och som självständigt fattar egna beslut
* Har en god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift då allt arbete med finansiella institut sker på engelska.
* Trivs i en föränderlig miljö, är flexibel och är lätt att samarbeta med
* Har en relevant utbildning, troligtvis från universitet/högskola
* Kunskap om, och förståelse för, utlandsbetalningar är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet inom juridik och regelverk.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef på Meritmind, Adam Bengtsson på adam.bengtsson@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (4 dagar kvar)