Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Kommunikatör med ansvar för externkommunikation till Ikano Bostad (konsultuppdrag)

Ansök nu
Är du en driven och strukturerad person med förmåga att ta egna initiativ och som gillar att arbeta tillsammans med andra? Då är det här rätt jobb för dig! Vi söker just nu en kommunikatör med ansvar för Ikano Bostads externa kommunikation. Tjänsten är ett konsultuppdrag från augusti 2023 till juli 2024.

Ditt huvudsakliga område är att stärka bilden av Ikano Bostad som en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare till den breda allmänheten och beslutsfattare. Du driver PR-arbetet framåt, hittar kommunikativa vinklar och skapar intressant och relevant innehåll.

Rollen som kommunikatör på Ikano Bostad

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:
 • Projektleda, producera, utveckla och samordna extern kommunikation
 • Kommunicera och paketera företagets hållbarhetsarbete
 • Skriva pressmeddelanden
 • Proaktivt stärka PR-värde och medieindex genom bearbetning av media och formulering och publicering av pressmaterial
 • Skapa inbjudningar till event riktat till beslutsfattare
 • Ta fram Q&A:s och budskap i olika sammanhang
 • Stötta med kommunikation i stadsdelsutvecklingsprojekt, vid förärv och markanvisningar
 • Upprätthålla en aktuell mediebevakning, analysera och agera på fakta
 • Ansvara för LinkedIn och att kanalen hanteras väl
 • Hjälpa till med diverse övrigt arbete på kommunikationsavdelningen
Din profil

Vi söker en person med följande kompetenser och erfarenheter:
 • Högskoleutbildning inom marknad eller kommunikation
 • Minst 5 års erfarenhet av motsvarande roll
 • Skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Mycket god stilistisk förmåga - kan göra svåra budskap enkla
 • Erfarenhet av att arbeta med LinkedIn
 • Erfarenhet av hållbarhetskommunikation
Personliga egenskaper som värderas i tjänsten är:
 • Engagerad, hjälpsam och kommunikativ person
 • Har en god lednings- och samarbetsförmåga
 • Gillar ett högt tempo och ett agilt arbetssätt
Vi vill gärna ha en mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar företaget med avseende på jämställdhet och mångfald.

Du erbjuds

Hos Ikano Bostad får du arbeta i en stimulerande, varierande och utvecklande roll där du kommer att ha många kontaktytor inom verksamheten. Utifrån din kompetens får du möjlighet att utveckla och driva företagets externa kommunikation.

Du erbjuds en varm och öppen kultur där de anställda bryr sig om varandra, inspirerar varandra och sätter stort fokus på att leva sina värderingar; att som företag våga gå sin väg, arbeta tillsammans och att vägledas av sunt förnuft och enkelhet. Arbetet sker långsiktigt och alla är delaktiga i att driva utvecklingen av verksamheten framåt. Arbetsmiljön präglas av att våga utmana arbetssätt och utveckla sig själv.

Ansökan

Den här tjänsten är ett konsultuppdrag på ca 60% med start i augusti 2023 som sträcker sig till och med juli 2024. I den här processen samarbetar Ikano Bostad med Hammer & Hanborg by Jurek. Skicka din ansökan så snart som möjligt, intervjuer sker löpande och vid frågor vänligen kontakta Anna Carlsson.

Om Ikano Bostad

Ikano Bostad är en långsiktig fastighetsägare och bostadsutvecklare. Med omtanke och engagemang äger och utvecklar vi hållbara stadsdelar och bostäder i Sverige och Danmark. Vi grundades 2005 och ingår i Ikano Group, en internationell företagsgrupp startad av grundaren till IKEA. Ikano Bostad äger och förvaltar cirka 6 800 hyresrätter och sex vårdboenden samt har cirka 1 600 nya bostäder i produktion. Vårt ledord är "på schyssta villkor", vi bryr oss om varandra, de samhällen vi verkar i och vår planet
Mer info
Kontaktperson
Anna Carlsson
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 juli 2023 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med snart 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare