Hoppa till innehåll
Hammer & Hanborg Sverige logotyp

Digital redaktör till Finansförbundet

Ansök nu
Drivs du av att ta fram innehåll som fångar intresse, genererar relevant trafik och konverterar? Som digital redaktör hos Finansförbundet spelar du en viktig roll i vårt arbete med att värva och engagera medlemmar och förtroendevalda.

Finansförbundet är ett fackförbund för alla som arbetar inom branschen bank och finans. Vi tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och påverkar utvecklingen inom branschen. Vi jobbar ständigt med att utveckla arbetsmiljö, arbetssätt och förhållningssätt för att skapa förutsättningar för alla medarbetare att utvecklas och lyckas i sitt uppdrag. Vi är idag drygt 40 medarbetare.

Nu söker vi dig som är duktig på att skapa engagerande och trafikdrivande innehåll som ska konvertera och generera fler medlemmar till förbundet. Det är även denna roll som skapar intressant, relevant och aktuellt innehåll för våra befintliga medlemmar i våra digitala kanaler så som sociala medier, nyhetsbrev och webb. Du tillhör vår enhet Kommunikation och Samhällspolitik och du kommer ingå i redaktionsteamet tillsammans med andra redaktörer där det löpande arbetet samordnas av en redaktionsledare.

Ansvarsområden för rollen som digital redaktör
 • Ta fram en redaktionsplan för digitala kanaler i enlighet med den övergripande planen för kommunikation och innehållsstrategin
 • Med ett journalistiskt angreppssätt skapa och publicera engagerande och konverterande innehåll till våra digitala kanaler
 • Anpassa budskap efter målgrupp och kanal
 • Analysera, optimera och följa upp det innehåll du skapar genom ett data- och insiktsdrivet arbetssätt
 • Ta fram och justera bilder, grafik och rörlig media för publicering i digitala kanaler
 • Samarbeta med och kravställa gentemot externa byråer och frilansare
 • Tillsammans med kollegor generera nya idéer för att engagera och värva medlemmar och vara en drivande kraft i att testa och utvärdera digitala kanaler
 • Samarbeta med övriga funktioner på enheten för en integrerad kommunikation och med sakkunniga på andra enheter
Vem är du?

För att trivas, utvecklas och lyckas i rollen tror vi att du har följande kvalifikationer och egenskaper med dig in i rollen:
 • Gedigen erfarenhet av en liknande roll där du jobbat dedikerat med att ta fram engagerande, lojalitetsskapande och konverterande innehåll för sociala medier, nyhetsbrev och webb
 • En eftergymnasial utbildning inom kommunikation/marknadsföring
 • Van och säker skribent
 • Gott öga för det visuella. Kunskap i bild- och filmredigeringsprogram är ett plus
 • Gärna erfarenhet av att arbeta med triggerstyrd kommunikation utifrån medlemslivscykel (CRM)
 • Med fördel erfarenhet av att ha arbetat på contentbyrå, eller i en liknande roll i bank- eller finansbranschen
 • Proaktiv och självgående som trivs med att jobba mål- och resultatinriktat
 • Lyhörd och prestigelös lagspelare
 • Mod att testa nya kanaler och tillvägagångssätt utifrån ett analytiskt och datadrivet angreppssätt
 • Delar de fackliga värderingar som är grunden för Finansförbundets arbete.
Finansförbundet strävar i alla avseenden efter att vara fritt från diskriminering och erbjuda lika möjligheter för alla.

Din ansökan

I denna process samarbetar Finansförbundet med Hammer & Hanborg by Jurek. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cajsa Malm på cajsa.malm@hammerhanborg.com eller researcher Ann-Sophie Sandberg på ann-sophie.sandberg@hammerhanborg.com

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Facklig representant är Anne Karin Hjortland, Unionen, telefonnummer 08-614 03 57

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Finansförbundet

Vår idé är att alla på arbetsplatsen är en del av samma rörelse. Det ger en unik kunskap och kompetens i det fackliga arbetet och om branschen. Vi är det största fackförbundet inom bank- och finans.

Närvaro och personliga kontakter utgör kärnan. Vi omfamnar alla yrkesgrupper och det ger oss ett värdefullt helhetsperspektiv. Med starka kollektivavtal och kunnigt påverkansarbete utvecklar vi både individuella och gemensamma intressen. Finansförbundet är partipolitiskt obundet och ingår i TCO.
Mer info
Kontaktperson
Cajsa Malm
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 juli 2023 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Hammer & Hanborg by Jurek är ett konsultföretag inom rekrytering, organisationsutveckling och förändringsledning med snart 30 års erfarenhet och verksamhet i hela Norden.

Vi är glada och stolta över att vara med och göra skillnad i människors yrkesliv. Vi möter alla människor - oavsett roll och position - respektfullt, engagerat och intresserat. Vårt arbete genomsyras av tron på människor och deras möjlighet till utveckling. Med en entreprenöriell utgångspunkt är vi modiga och tillåter och uppmuntrar varandra att prova, utvärdera och revidera för att ständigt fortsätta utvecklas. Vi ser förändring som något naturligt och nödvändigt. Vi vill och vågar vara annorlunda och nyskapande.

Vår utgångspunkt är att det ska vara roligt att jobba! Vi vet att vi blir bättre tillsammans och uppmuntrar till samarbete. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer som gynnar alla parter - vi tänker "vi och vi", inte "vi och dem.

Under hösten 2022 har Jurek förvärvat en majoritetspost i Hammer & Hanborg. Den 1 februari blev Jurek Marketing & Communication ett med Hammer & Hanborg och tillsammans blir vi Hammer & Hanborg by Jurek.

Vi på Hammer & Hanborg by Jurek ser som alltid fram emot att erbjuda både kunder och kandidater professionell och snabb matchning av komplexa uppdrag på alla nivåer. Vi är helt enkelt marknadens mest specialiserade aktör när du behöver rekrytera eller hyra in kompetens inom marknad och kommunikation.

Vi har nu erfarenheter från allt från stora börsbolag och offentlig sektor till start-ups, tillväxtbolag och byråer. Vi kan erbjuda fler kandidater spännande jobb och våra kunder ännu proffsigare rekryteringsprocesser.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare