Systemägare Team Lead till Green Cargo i Stockholm

Systemägare Team Lead till Green Cargo i Stockholm

Som Systemägare på Green Cargo får du jobba både operativt med olika system, samt strategiskt mot team-mål och agilt arbetssätt!

Green Cargo erbjuder dig att bli en del av framtidens logistikföretag som just nu går igenom en stor digitaliseringsfas! Som Systemägare kommer du delta i projekt som påverkar hela organisationen.
Över 95 procent av Green Cargos transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är nära noll. Detta innebär att för varje dag som du är på jobbet gör du en insats för miljön och svenskt näringsliv.

Vi erbjuder dig
  • Möjlighet att få vara med på en spännande transformationsresa.
  • En central och betydelsefull roll där du får känna ägandeskap och delta i projekt som påverkar Green Cargo både kort- och långsiktigt.
  • Vara en del av ett företag som fokuserar på klimatet där CO2-minskning är en del av vår dagliga verksamhet.
  • En prestigelös arbetsgivare som värnar om dig och där företagskulturen genomsyras av värderingarna: vi bryr oss, vi har koll, vi vågar och vi levererar.
Det här gör du hos oss

I rollen som Systemägare kommer du erhålla en operativ Team Lead-roll där du kommer jobba med både operativa och strategiska frågor. Du tillhör IT-avdelningen och ansvarar för IT-system och arbetsprocesser som berör flera olika delar på Green Cargo. Du kommer driva förändring och initiativ samt delta i projekt för att se till så att det finns rätt förutsättningar att kunna leverera värde för framtiden. Mer specifikt kommer du att:
  • I samråd med områdeschefen sätta upp operativa mål med och för teamet, samt se till att gruppen är i ständig utveckling mot ett mer agilt och effektivt arbetssätt.
  • Kravställa och samla verksamhetens behov samt driva dessa vidare mot de externa och interna utvecklingsteamen.
  • Ansvara över budget och prioritera initiativ.
  • Stötta verksamheten och de agila teamen med att ta fram behov och stories.
  • Stötta och involveras i projekt som är verksamhetsövergripande.
Ditt team och arbetsplats

Du kommer jobba tillsammans med fem andra Systemägare, där du är operativt ansvarig. Ni jobbar i gemensamma projekt samtidigt som ni ansvarar för enskilda områden i verksamheten. Du kommer initialt jobba mot HR, Hållbarhet och Kommunikation.

Det trevliga och kompetensrika teamet hälsar dig välkommen till ett företag som verkligen ligger rätt i tiden! Du kommer arbeta på kontoret som är beläget i Solna i Stockholm, men där det också finns stora möjligheter att jobba remote.

Mer om dig

Här kommer du trivas om du är en person som gillar förändring och möjligheten att kunna påverka såväl miljö som företag. Dessutom är du ansvarstagande och gillar att leverera service och resultat. Att sprida kunskap och driva förändring ser du som en naturlig del av ditt arbete. Du kommunicerar flytande i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som har tidigare arbetslivserfarenhet av en liknande roll där du exempelvis varit systemägare, drivit projekt och skrivit user-stories. Du har god erfarenhet av kravställning och behovsanalys. Meriterande är om du tidigare haft en lead-roll och om du har arbetat agilt; gärna med SAFe. Har du också varit i en organisation som jobbar DevOps, så är det uppskattat.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Linda Segerman
Email Mejla Linda Segerman
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och många av oss väljer därför att stanna länge. Över 95 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Vi hjälper svenskt näringsliv att nå miljömålen. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi transporterar 22 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,1 miljarder SEK (2019).