Affärsorienterad Business Controller till snabbväxande CURA of Sweden

Affärsorienterad Business Controller till snabbväxande CURA of Sweden

Gazella rekryterar nu en affärsorienterad, proaktiv och analytisk Business Controller till det växande e-handelsföretaget CURA of Sweden. Bolaget är ett entreprenörsdrivet produktföretag med en ledande position på den europeiska marknaden för sömnhälsa och som främst arbetar med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn och ökat välbefinnande. Koncernen är i en inledande fas av en spännande förändringsresa från wholesale till D2C och söker därmed en affärsorienterad och datadriven Business Controller. Du rapporterar direkt till koncernens CFO och tjänsten är placerad på bolagets kontor vid Hornstulls strand i Stockholm. Är du en person som trivs i en tjänst med affärsnära analys där du förväntas leverera snabbt i en föränderlig verksamhet? Då kan du vara den person CURA of Sweden söker.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så om du är intresserad av tjänsten – skicka in ditt CV redan i dag!

Din utmaning
I rollen som Business Controller på CURA of Sweden kommer dina arbetsuppgifter att vara:
  • Operativa affärs-, produkt- och marknadsanalyser samt med uppföljning av resultat mot prognos/budget.
  • Genomföra månatlig rapportering och analys av ekonomiskt utfall.
  • Leda utveckling och effektivisering av användningen av Power-BI.
  • Ansvara för arbetet med budgetering och forecast samt fortsatt utveckling av processerna kring dessa.
  • Vara ett bollplank till CFO och övriga kollegor.
  • Vara en naturlig del av det kommersiella arbetet inom CURA med fokus på analyser och beräkningar inför affärsbeslut – såsom analyser av sälj- och marknadsföringsstatistik.
  • Framtagande och uppföljning av business case.
  • Ansvarig för enskilda utveckling- system och förbättringsprojekt, initialt med fokus på försäljnings- och kanalstatistik.
  • Intäkts- och kostnadsuppföljning samt rapportering och framtagande av beslutsunderlag till ledningsgruppen.
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi, med några års erfarenhet från ekonomistyrning i rollen som Business Controller. Tidigare erfarenhet från e-handel och/eller retailbolag, systembyte och snabbväxande tillväxtbolag ses som ytterst meriterande. Du har goda kunskaper i Power BI, erfarenhet från flera olika affärssystem samt är skicklig i Excel. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är affärsorienterad, proaktiv och strukturerad, med stark analytisk förmåga. Du är intresserad av system och ett datadrivet arbetssätt för att nå effektiva flöden samt har ett eget driv att nå uppsatta mål samtidigt som du har hög integritet. Du drivs av både det finansiella och affärsmässiga och trivs i ett snabbväxande bolag. Du vill förstå dig på verksamheten, kan ta ett helikopterperspektiv och se helheten. Du har ett högt personligt driv, vill se förbättringar som du självständigt driver igenom. En positiv och lösningsorienterad attityd är en självklarhet för dig.

CURA of Sweden
CURA of Sweden är ett svenskt företag som grundades år 2017. Bolaget är ett entreprenörsdrivet produktföretag med en ledande position på den europeiska marknaden för sömnhälsa och arbetar främst med innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn och ökat välbefinnande. Med ett snabbt växande sortiment och ett stort distributionsnät arbetar de för att bli en global marknadsledare inom innovativa och högkvalitativa sovrumsprodukter. Bolagets hemmamarknad är Sverige och den största marknaden är för närvarande Tyskland men vi finns även i Norden och Europa. Du kommer att arbeta tillsammans med cirka 40 kollegor utspridda i Norden och med en platt organisation och öppet klimat kan den enskilde medarbetaren få ta stort eget ansvar. Som medarbetare uppmuntras du att komma med idéer och det finns goda möjligheter till personlig utveckling. En tydlig start-up känsla präglar företaget och det är högt i tak och nära till beslut.

Ansökan
Passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Ansökningar hanteras löpande. I den här rekryteringen samarbetar CURA Of Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Felicia Bylund, som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, på: felicia.bylund@gazella.se
Mer info
Kontaktperson Felicia Bylund
Telefon 076 176 01 37
Email Mejla Felicia Bylund
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 feb 2023 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.