Buyer E-Commerce

Buyer E-Commerce

Har du passion för e-commerce?

Betraktar du dig dessutom som en affärsdriven inköpare? Vill du vara med och slå rekord och göra bra affärer? Drivs du av siffror och analyser och ser dig själv som en energisk säljare? Vill du arbeta på ett roligt företag med ett känt varumärke och göra skillnad i ditt arbete? I så fall kan detta vara jobbet för dig!

GRANIT söker nu en inköpare inom e-commerce. Vi erbjuder chansen att få vara med i vår tillväxtresa online! Du får en möjlighet att bli en central del av vårt CX-tam och växa tillsammans med oss. Utmaningar, ett högt tempo och en spännande resa väntar dig. Var med och påverka framtiden med oss!

Vem är du?

Vi tror att du är en analytisk person som tycker om att ha kul på jobbet. Du är en doer som tycker om när det går undan och som vill göra skillnad med ditt arbete.

Du har i tidigare uppdrag uppvisat bra resultat inom försäljning. Vi tror att du trivs med och drivs av att ha ett helhetsansvar för affären. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av större inköp, det är viktigare för oss att du har erfarenhet av ett modernt inköp.

Som person tror vi att du är en målfokuserad och energisk person med ett stort driv och med förmåga att ta egna initiativ. Vi ser framför oss att du är en tävlingsinriktad säljare utöver det vanliga med erfarenhet inom detaljhandeln och inköp. Då vi finns i flera länder så är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Du har troligtvis en utbildning inom inköp och är väl förtrogen med ord som:
 • Konsignation
 • Kommission
 • Drop Shipment
 • Multi Warehouse
 • Nyckeltal inom både försäljning och marginal
Vad ska du göra?

I rollen som inköpare inom e-commerce ska du, tillsammans med vårt CX-team, bygga upp och utöka vårt sortiment genom externa samarbetspartners och varumärken. Det innebär arbete med operativt inköp, från ax till limpa. Du kommer att köpa in varor och administrera ordrar samtidigt som du bygger upp en leverantörs- och varumärkesbas med externa leverantörer och varumärken för både sortiment och enskilda produkter samt förhandla olika avtal för e-commerce. Vi ser framför oss att du bidrar till att snabbt öka vårt sortiment med attraktiva varor för våra kunder. Vi vill att du ska arbeta för att GRANIT har det bästa sortimentet i branschen. Du kommer även vara ansvarig för vår kampanjplanering.

Vi kommer att utöka vår digitala affär och det digitala sortimentet och du kommer att behöva bygga upp rollen tillsammans med teamet.

En dag hos oss

Du kommer vara en viktig kugge i vårt CX-team och i dina arbetsuppgifter kommer bl a att ingå:
 • Hitta leverantörer och varumärken
 • Arbeta efter "drop shipment", dvs att stötta kunden med ett modernt inköp
 • Förhandla med nya och befintliga leverantörer om t ex inköp och marknadsbidrag
 • Bygga relationer med våra leverantörer
 • Arbeta med inköp, administration och lagerhållning av våra produkter
 • Utvärdera befintligt sortiment och se var vi kan addera ytterligare värde för våra kunder
 • Arbeta med konkurrentanalyser
Vilka är vi?

GRANIT grundades 1996 kring ett köksbord av Anett Jorméus och Susanne Liljenberg. Deras affärsidé var att skapa ett livsstilskoncept som förenklade i vardagen. Smarta och funktionella produkter för hela hemmet i naturliga färger och material med inspiration från naturen. Den första butiken öppnades på Götgatan 31 på Södermalm i Stockholm.

Vår affärsidé kvarstår och idag har GRANIT vuxit och finns på fem marknader med över 35 butiker i; Sverige, Norge, Finland, Tyskland. Genom www.granit.com levererar vi till hela EU.

Frågor?

Tycker du det låter intressant, men har frågor du vill ställa innan du skickar en ansökan? Tveka inte att höra av dig till E-commerce manager Felix Reinhard felix.reinhard@granit.com eller till HRBP Joanna Sjöström på joanna.sjostrom@granit.com.

Vi behöver din ansökan senast den 2020-08-16, men skicka gärna redan på direkten, eftersom vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Joanna Sjöström
Email Mejla Joanna Sjöström
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.granit.com/se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Granit är en butikskedja som har smarta förvaringslösningar i papper, plast och korg, och många andra funktionella varor för hem och kontor. Förutom förvaring består sortimentet av porslin, glas, badrums- och köksvaror, kryddor, textilier och väskor. Fyra viktiga egenskaper förenar alla våra varor; Praktisk funktion, enkel form, bra pris och kvalitet. Granit har idag totalt 36 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland samt växande e-handel. Företaget har en omsättning på ca 280 MSEK. och har drygt 200 anställda. Granit ingår inom handelshuset Bergendahls som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.