Hoppa till innehåll
Friday logotyp

IT-Controller till Talangprogram på SEK!

Ansök nu
Vill du kickstarta din karriär inom IT och finans? Vill du vara med och bidra till Sveriges tillväxt och industrins omställning för att minska klimatutsläppen? Genom ett unikt talangprogram tillsammans med SEK kan din dröm bli verklighet! Som en del av SEK:s nya satsning på framtidens medarbetare ingår du i ett talangprogram som inkluderar utbildning och coachning för att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och kickstarta din karriär. Tillsammans med en grupp individer med olika bakgrund, kompetenser, intressen och roller blir du en viktig del av SEK:s organisation och framtid. Efter avslutat program är intentionen att du erbjuds en permanent position på SEK. Så om du vill ta chansen att utveckla din kompetens, arbeta nära affären och vara en del av en passionerad teamanda, då är SEK:s talangprogram något för dig. Ansök idag då urvalet sker löpande.

OM TJÄNSTEN:
Som IT-Controller på SEK har du en unik möjlighet att arbeta i en central roll där du ansvarar för att säkerställa en sund och hållbar ekonomisk styrning. Du kommer att ha en central roll i att stödja IT-ledningsgruppen på SEK med att fatta välgrundade beslut, särskilt i IT-relaterade frågor. Genom att skapa tillförlitliga prognoser och ha god kontroll över investeringar kommer du att vara en viktig del i att uppnå företagets effektivitetsmål.

Din roll kommer också att omfatta att arbeta med förenkling av processer och automatisering av datainhämtning för att underlätta för IT-ledningen att fatta kloka beslut baserat på god ekonomisk kontroll. Detta kräver en pedagogisk ådra där du gillar att förmedla information på ett enkelt och försåtligt sätt.

Som intern kontaktperson för ekonomiska frågor som berör ditt ansvarsområde kommer du också att ansvara för att säkerställa att interna och externa regler efterlevs.

Du kommer att ha en viktig roll i att genomföra kontinuerliga uppföljningar mot budget och utfall i samarbete med finansavdelningen samt delta i olika bokslut. Detta ger dig möjlighet att utveckla dina ekonomiska kunskaper och arbeta tätt tillsammans med andra avdelningar inom företaget.

Som IT-Controller på SEK finns det också möjlighet att ständigt förbättra processerna och förenkla arbetet på företaget, vilket ger dig utmaningar och möjligheter att utveckla både din karriär och företaget. Om du är en driven och analytisk person som trivs med att arbeta i team och har en stark passion för att uppnå ekonomiska mål, är det här en spännande roll för dig att utforska.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Är i början av din karriär och har en eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Genuint intresse för teknik och finans
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet
Som person ser vi att du är:
 • Social
 • Utåtriktad
 • Prestigelös
 • Kommunikativ
 • Samarbetsvillig
OM KUNDFÖRETAGET:
SEK är en statlig bank vars syfte är att främja svensk export genom att erbjuda finansiering och garantier till svenska exportörer. De spelar en viktig roll för det svenska näringslivet och ger stöd till stora aktörer som Ericsson, ABB, Scania, Volvo, Saab och Electrolux. Utöver dessa stora företag har SEK också stöttat många mindre och medelstora svenska företag inom olika branscher, från livsmedelsindustrin till miljöteknik och medicinteknik.

SEK är en unik arbetsplats där man inte bara kan vara med och stödja svensk exportindustri, utan också bidra till en hållbar framtid. Genom att integrera miljö- och klimataspekter i sina kreditbeslut visar SEK sitt starka engagemang för hållbarhet och tar en aktiv roll i den globala utvecklingen. Som anställd på SEK får man möjlighet att arbeta med internationella kunder, driva på utvecklingen mot en mer hållbar värld och ta del av spännande möjligheter för karriärutveckling och personlig tillväxt.

SEK är ett av de största finansinstituten i Sverige och erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med en stark företagskultur och en passionerad teamanda. Så om du vill vara en del av en organisation som spelar en viktig roll för svensk exportindustri och samtidigt är engagerad i hållbarhetsarbete, är SEK platsen för dig. Kom och bli en del av SEK, där du kan göra en verklig skillnad för framtiden!

OM ANSTÄLLNINGEN:
Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du initialt kommer att anställas av Friday. Ambitionen är att uppdraget ska resultera i en permanent anställning på SEK.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Slutet av augusti 2023
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsansvarig: Mattias Isik och Elin Dahlqvist
 • Lön: Marknadsmässig
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Friday är talangföretaget med fullt fokus på morgondagens IT- och techstjärnor.

Vår övertygelse är att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Vi finns för att hjälpa fler att hitta rätt, och se fram emot att gå till jobbet varje dag.

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Friday har kontor i Stockholm och Göteborg. Varje år genomför vi mer än 3 000 karriärmöten som matchas med såväl globala företag som startups.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 juni 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare