Hoppa till innehåll
FRA logotyp

Windowsspecialist till svensk underrättelsetjänst

Ansök nu

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en ansvarstagande och driven problemlösare för arbete med drift och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Windowsspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som Windowsspecialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter tillsammans med dina kollegor att ansvara för drift, underhåll och vidareutveckling av produktionssystem och IT-infrastruktur inom gruppens arbetsområden. En viktig del av arbetet är att säkerställa en effektiv driftsmiljö. Andra arbetsuppgifter omfattar exempelvis:

 • Övervakning
 • Felsökning
 • Underhåll och administration av system på primärt Windowsplattformen
 • Ansvara för förvaltningsaktiviteter, planera, samverka och genomföra dessa på utsatt tid

Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Samarbete sker också med närliggande enheter som bland annat arbetar med arkitekturfrågor. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan
Vi söker dig söker som känner igen sig, och uppfyller nedan krav:

 • Gymnasieexamen
 • Fyra års aktuell erfarenhet av arbete med drift och förvaltning av Windows-server och Active directory
 • MS SQL server
 • Kunskap och vana att administrera senaste versionerna av Windows Server OS
 • Powershell scripting
 • GPO hantering
 • Goda språkkunskaper i svenska samt obehindrat kunna läsa och förstå teknisk dokumentation på engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Högskoleutbildning med IT-inriktning
 • Arbetat med förvaltning och drift av Windows server och Active directory i minst 10 år
 • Erfarenhet av att arbeta med drift av: e-post system, virtualisering, Linux server och PKI

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att behålla lugnet även i mer pressande situationer och bibehåller fokus på rätt saker. Vi söker efter dig som uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och som på ett effektivt sätt strukturerar ditt arbete. Du kommer ofta på nya sätt att angripa problem och har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har en förmåga att analysera situationer för att identifiera ologiska lösningar och kan förutse problem för att utveckla effektiva och genomförbara lösningar på ett strukturerat sätt. För att trivas hos oss har du lätt för att samarbeta och du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera resultat. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att uppnå synergieffekt tillsammans med andra. Detta för att du prioriterar kundnöjdhet och vill hjälpa våra intressenter med deras utmaningar.


Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 83. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-07.

Referensnummer 3797/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare