Hoppa till innehåll

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en verksamhetsutvecklare med erfarenhet av att arbeta drivande och nätverkande inom it. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som verksamhetsutvecklare hör du till en enhet inom avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Complianceteamet tolkar och tydliggör krav över hela systemlivscykeln kopplat till de författningar och interna bestämmelser vi styrs av, samt stöttar våra tekniker med frågor som rör regelefterlevnad, framför allt inom IT- och -informationssäkerhet, i samband med ackreditering av våra system.

I rollen som verksamhetsutvecklare blir du en nyckelspelare i arbetet med att förbättra säkerheten i våra system genom att nätverka och driva compliance-frågor inom och över organisationens gränser. Du samverkar med andra i verksamheten, exempelvis ledningsgrupper, informations- och systemägare, chefer, utvecklare, arkitekter och tekniker. Du kommer att arbeta tätt ihop med övriga i Complianceteamet och även ha mycket kontakt med Säkerhetskontoret.

Vi vill nu förstärka vårt team med en medarbetare som brinner för att förenkla processer och arbetssätt så att det motiverar tekniker att vilja bygga teknik som uppfyller lagar och föreskrifter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Stötta utvecklare, tekniker och system- och informationsägare med regelefterlevnad vid systemframtagning, framför allt inom informations- och IT-säkerhet

 • Driva verksamhetsutveckling och utbildning inom compliance och kravhantering inom systemframtagning.

 • Stötta utvecklare vid systemframtagning att följa Säkerhetsskyddslagen och interna föreskrifter, kopplat till ackreditering och krav inom systemframtagning.

Andra arbetsuppgifter omfattar exempelvis att hålla workshopar, genomföra presentationer, skapa och driva forum, tydliggöra och dokumentera/visualisera nya lagkrav och föreskrifter, vidareutveckla processer samt att driva ackrediteringar.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning med IT-inriktning, alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

 • Flerårig erfarenhet av att arbeta drivande och nätverkande inom it med tekniker, chefer och andra beslutsfattare inom kravuppfyllnad vid framtagning av it-system

 • God kunskap och förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av/kunskap om:

 • Kravanalytiker

 • Informationssäkerhet

 • ISO 27000

 • Verksamhetsutveckling

 • Coachning

 • Projektledning

 • Säkerhetsskyddslagen

 • GDPR

 • Visio, Excel

 • Agila arbetsmetoder

 • Compliance i molnmiljöer

 • Standardisering av dokumentmallar

 • Product Owner eller Scrum Master

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar dina samarbetspartners behov i beaktning när beslut fattas. Du tar fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska och söker självständigt upp nya utmaningar inom arbetet. För att trivas i rollen är du prestigelös och har lätt för att samverka och dela med dig av information för att uppnå önskade resultat. Du skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationen och förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Vi söker dig som är drivande, initiativtagande och strävar efter goda resultat ur ett helhetsperspektiv samt prioriterar utifrån övergripande strategier.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-10.

Referensnummer 4406/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

FRA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.
http://www.fra.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Ekonomi
Företagslogga
Stockholms stad
Fastighet
Företagslogga