Utbildningshandläggare till FRA

Utbildningshandläggare till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en Utbildningshandläggare som vill vara med och stärka upp vårt kompetensutvecklingsteam. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Utbildningshandläggare vid FRA ingår du i kompetensutvecklingsteamet, organiserade vid HR-kontoret på avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen administrativt såväl som strategiskt. I teamet ansvarar ni tillsammans för att skapa förutsättningar för lärande och kompetensutveckling av myndighetens medarbetare. Du kommer att ha en viktig roll i teamet då du arbetar brett med administrativa frågor kring hela utbildningsprocessen.

I rollen som Utbildningshandläggare ingår bland annat att:

 • Hantera kursanmälningar och lokalbokningar
 • Kommunikation med kursdeltagare och kursledare
 • Utvärdera utbildningsinsatser
 • Administration och förvaltning i lärplattform
 • Fakturahantering

Du kan
Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdigt
 • Erfarenhet av administrativt arbete, helst i utbildningsadministrativa system
 • Goda kunskaper i Office, Excel i synnerhet
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta inom statlig verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta i LMS
 • Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är serviceinriktad och ansvarsfull. Du arbetar självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Du ser vikten av att dela med dig av kunskaper och erfarenheter för att tillsammans uppnå gemensamma mål. Rätt kandidat bidrar med en positiv attityd till verksamheten samt energi och engagemang i arbetsgruppen.

Som person är du självgående, strukturerad och värdesätter att ditt arbete blir genomfört i tid. Du är flexibel om det skulle uppstå svårigheter eller problem som snabbt måste omhändertas. Vi ser även att du är prestigelös och har lätt för att be om hjälp från andra när det behövs för att få jobbet gjort på ett effektivt sätt.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4119. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-02-20.

Referensnummer 4388/22:1.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.