Hoppa till innehåll

Urvalspsykolog till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten urvalspsykolog. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv och innovativ miljö där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som urvalspsykolog hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning, rättsfrågor och säkerhetsskydd. Du tillhör HR-kontoret, vilket innefattar flera funktioner som tillsammans handhar myndighetens alla personalrelaterade frågor.

HR-kontoret består av en dynamisk grupp engagerade medarbetare med stort driv som besitter många olika expertkompetenser inom HR-området. Inom kontoret har vi ett nära samarbete med varandra, där du har möjlighet att påverka och förändra, i syfte att säkerställa ett tryggt och professionellt HR som kan möta dagens och morgondagens utmaningar. I rollen som urvalspsykolog kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av:

 • Genomföra personbedömningar, framförallt i form av intervjuer med kandidater

 • Återkoppla resultat från personbedömningarna till rekryterande chef

 • Administrera tester och testresultat, samt en del övrig administration

 • Medverka i framtagande av kravprofiler av olika slag, exempelvis för chefer och ledare

 • Tillsammans med kollegor genomföra utbildning i rekryteringsmetoder

 • Nära samverkan och samarbete med chefer på alla nivåer i organisationen, dina kollegor på HR-kontoret samt med andra myndigheter

Resor inom Sverige förekommer.

Du kan

Vi söker dig som är/har:

 • Legitimerad psykolog

 • Minst tre års erfarenhet av personbedömning och urvalsarbete

 • God kunskap i Office-paketet

 • God kunskap i svenska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du är/har:

 • Certifierad i olika arbetspsykologiska verktyg

 • Arbetat med personbedömningar för säkerhetsklassad verksamhet

 • Genomgått Plikt- och Prövningsverkets intervjuutbildning

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har hög integritet och mod att agera efter din egen övertygelse. Som person är du ansvarstagande, noggrann och tummar inte på kvalitén. Du har god problemlösningsförmåga och kan därför på ett flexibelt sätt anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och har förmågan att arbeta strukturerat, göra rätt prioriteringar och skapa goda relationer med personer på olika nivåer i organisationen. För tjänsten är det också viktigt att du har förmågan att göra korrekta avvägningar och visar på mycket gott omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskat resultat samt att du förmedlar information tydligt både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 53 15 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-10.

Referensnummer 4096/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

FRA logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
10 dec. 2023 (12 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.
http://www.fra.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Tyresö
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Österåker
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga
Sigtuna
Hälsa & Sjukvård
Företagslogga