Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en redovisningsekonom för ett utvecklande arbete med en bredd av ekonomiska arbetsuppgifter. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som redovisningsekonom hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning och säkerhetsskydd.

I rollen som redovisningsekonom kommer du arbeta ansvarsfullt och noggrant med redovisningsfrågor samt skapa och upprätthålla kvalitet i redovisningen. Tillsammans med övriga kollegor på enheten driver och utvecklar du processer inom ramen för ditt arbetsområde. Uppdraget är stimulerande med stor bredd av ekonomiska arbetsuppgifter utifrån gällande lagstiftning.

I rollen kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat bestå av:

 • Månad-, kvartal- och årsbokslutsarbete

 • Avstämning av resultat- och balansposter samt analyser

 • Delaktig i framtagning av årsredovisning

 • Inrapportering i statsredovisningssystemet Hermes

 • Avstämning och hantering av lönefil- och semesterslöneskuld

 • Viss löpande redovisning

 • Betalningar

 • Uppföljning av tidsredovisning

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi från universitet- och/eller högskola, alternativ förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet

 • Kunskap och erfarenhet av redovisning samt ekonomisystem

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 • Goda kunskaper i Excel (Officepaketet)

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Unit4 ERP eller liknande ekonomisystem

 • Kunskap i statlig redovisning

 • Erfarenhet av statsredovisningssystemet Hermes

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som kan analysera situationer för att identifiera problem och hitta nya lösningar. Du har en förmåga att förutse problem och utvecklar alternativa planer. För att trivas i rollen sätter du höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem. Du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete samt delar med dig av information för att uppnå önskat resultat. Du är bra på att kommunicera, har en pedagogisk förmåga samt förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 66. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12.

Referensnummer 4119/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.