Hoppa till innehåll
FRA logotyp

IT-tekniker drift och förvaltning

Ansök nu

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en ansvarstagande och driven IT-tekniker för arbete med klientfokus och 2-3 linjens support kopplat till myndighetens alla IT-lösningar. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
I rollen som IT-tekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Som IT-tekniker ansvarar du, tillsammans med kollegor, för standardarbetsplatsens hårdvara genom inköp, installation, support och avveckling. Du jobbar med särskilda klientmiljöer gällande drift och förvaltning. I arbetet ingår även:

 • Omvärldsbevakning, test och beställning
 • Märkning samt lagerhållning av IT-utrustning
 • Att ta emot och lösa inkommande ärenden i ärendesystem såväl som på plats hos användare
 • Att montera och installera datorer, skrivare, kringutrustning inklusive härdning i labbmiljö

Du kommer ha kontakt med användare, beställare och leverantörer. Hos oss får du ett varierande arbete där du får möjlighet att utvecklas och bygga upp ett stort kontaktnät inom verksamheten tillsammans med kunniga, positiva och engagerade kollegor. Det kan förekomma resor i tjänsten.

Du kan
Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och gymnasial examen, gärna inom IT. Rätt person för tjänsten behöver ha erfarenhet av arbete som supporttekniker eller liknande arbete och ha kunskap inom:

 • Microsoft operativsystem och Officepaket
 • Hårdvara (datorer med tillhörande komponenter såsom skrivare och annan kringutrustning)
 • God kännedom om AD - Active Directory
 • God språklig förmåga i svenska såväl som engelska samt kunna läsa teknisk dokumentation på engelska

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet från större och komplexa IT miljöer och arbete med olika delar av IT-infrastruktur
 • Förståelse för helheten i en IT-leverans
 • Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL samt erfarenhet av agila ramverk tex SAFe
 • Körkort ser vi som meriterande

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För det här jobbet är personliga egenskaper lika viktiga som tekniskt kunnande. Rollen förutsätter att du vill jobba med service till andra och att du är uthållig. Hos oss är samarbete och sammanhållningen i gruppen viktig och vi söker därför dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Rollen innebär även självständigt arbete och du behöver därför ha driv, kunna ta eget initiativ samt förmågan att hålla flera bollar i luften. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och prioritera. Detta i en verksamhet som ställer stora krav på sekretess. Avslutningsvis visar du genuint intresse för slutprodukten och slutanvändaren där målet alltid är att prioritera kundnöjdhet.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 27. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-05-30
Referensnummer 4381/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare